Hoppa till innehåll

Harry Boy

Det utlovades vinter i helgen, men som jag misstänkte går det inte att stoppa våren när topphästarna ställs på startlinjen. Årsdebuterande Harry Haythrow spöade några ur landets elit på Åby och jag promenerade runt på ägorna mellan loppen och njöt av solen. 

Harry Haythrow (1)

Harry Haythrow. Foto: travfilosofen.se

V75 på Åby och duellen mellan Sanity och Raja Mirchi slutade med en övertygande seger för årsdebuterande Harry Haythrow (v8 e. Rite On Line), han är ingen dagslända Harry utan snarare en häst för både Olympiatravet och Elitloppet. Övertygade på Åby gjorde också Valkyria R.Ö.K (s5 e. Varenne) och Sahara Fairytale (s5 e. Viking Kronos)… framförallt den senare var dunderfin när hon lekte med topphästar i Bronsdivisionen.

***
I fredags i V64 på Östersund möttes Horton och Narold Vox i en härlig duell, på bortre långsidan lämnade de båda duellanterna resten av gänget mil bakom sig. Horton var riktigt bra och lämnade i sin tur favoriten Narold Vox en bit bakom över upploppet. Glädjande att se en duell av det här slaget, det händer inte så ofta i dagens alltmer utslätade konkurrens.

Horton i tidigare regi. Foto: travfilosofen.se

Horton i tidigare regi. Foto: travfilosofen.se

Lite notiser från travvärlden:

***
Sist men inte minst
påminner jag om topploppen i V86 på onsdag, årsdebuterande Mosaique Face möter topphästar som Classic Grand Cru och Dreams Take Time på Jägersro. Och på Solvalla möts Panne de Moteur, Friction, Traveling Man och Monster Drive.