Hoppa till innehåll

Krönika – Februari 2014

Vintermeetinget på Vincennes dominerade även i februari, och trots att vinterns häst är Up And Quick var det sensationen Noras Bean som tog hem Prix de France efter en vass spurt med Björn Goop i sulkyn.

Noras Bean skrällde i Prix de France. Foto: travfilosofen.se

Noras Bean skrällde i Prix de France. Foto: travfilosofen.se

Det går fort i svängarna, inför Vintermeetinget i Paris dömde vi ut svenska hästar och nu är vi helt plötsligt ledande i Europa. Det är 9-åriga hästar som gäller år 2014. Maharajah och Noras Bean som vann de stora loppen är båda nio år liksom Ready Cash. Den sistnämnde floppade i årets vintermeeting och går nu över till avel på heltid. Vi får heller inte glömma Yarrah Boko som vann Prix de Belgique, var trea i Prix d’Amerique och fyra i Prix de France. Även Yarrah Boko är nio år.

Men vi har också sett en blivande arvtagare till Ready Cash i Up And Quick, andraplatsen i Prix d’Amerique imponerar liksom andra segrar i vinter. Överlägset vann han dessutom Prix de Paris på Vincennes, trots svenskarnas framgångar är han lite av vinterns häst i Frankrike.

Här hemma har Robert Bergh visat upp nyförvärvet Amaru Boko (h7 e. Coktail Jet) i ett fantastiskt skick, och hans gamla tränare Timo Nurmos har visat upp Montgomery Gel (v8 e. Jag de Bellouet) i bra skick. Men mest imponerad är jag ändå av Absolut Newport (s7 e. SJs Photo) som visar en härlig inställning.

Några andra som visat framhovarna är:

  • On Hold och Castor Boko visade fina takter på V86.
  • BBS Sugarlight vann V75 synnerligen imponerande och har i de senaste starterna visat en sjuk formförbättring.
  • Reckless är en fin typ som glänst i bland annat V75.

Topplistan – Februari 2014

  1. Up And Quick – Sagolik i Prix de Paris.
  2. Noras Bean – Skrällde i Prix de France.
  3. Amaru Boko – Glänser i ny regi.