Hoppa till innehåll

Olympiatrav och stora förväntningar

Det är en trevlig travvecka med några spännande lopp idag på V86 och årsdebut för stjärnan Digital Ink på fredag i Solvallas V65-omgång. På lördag körs det fina V75-finaler på Solvalla där Guldfinalen dessutom är första uttagningen till Olympiatravet.

V75-finalerna på Solvalla håller bra klass, och som grädde på moset är Guldfinalen också första uttagningen till Olympiatravet. Revanschmötet mellan Harry Haythrow, Raja Mirchi och Sanity är V75-omgången behållning. Loppet kryddas dessutom med Dreams Take Time som är i absolut toppform. Och då ska man veta att omgången innehåller flera godbitar, bland annat formtoppade hästar som BBS Sugarlight, Sahara Fairytale och Archangel AM. Solvalla har fått V86 uppslittrat, men till helgen blir det heldagsfest på nationalarenan.

Solvalla kör som vanligt numer även V65 på fredag eftermiddag, på en tid ingen normalt arbetande människa vare sig kan besöka Solvalla eller se den eminenta livesändningen på tv. Den här fredagen årsdebuterar en av landets mest intressanta hästar – Digital Ink (h5 e. Super Photo Kosmos) – i ett långlopp med 30 000 i förstapris.

Mer Solvalla, nu i form av den splittrade V86-omgången som bara verkar gillas av oss som tycker om att se bra sport på bästa sändningstid utan att hela kvällen förstörs. Spelet verkar inte direkt ha ökat och banpubliken lyser som tidigare med sin frånvaro. Ikväll på Åby körs dock ett fyraåringslopp av mycket hög klass, på papperet är väl bäst att tillägga. Rolex Bigi (h e. Donato Hanover), Nimbus CD v e. Mythical Lindy), Radieux (h e. Love You) och Sverigedebuterande Aperfectyankee (h e. Yankee Glide) tillhör landets mest intressanta fyraåringar och möts ikväll på Åby. Framförallt blir det spännande att se Peter Haughton-vinnaren Aperfectyankee göra debut på svensk mark, var står han i konkurrens med redan nämnda årgångstoppar?

***
Det är som vanligt med våren och vädret i Sverige, förväntningar som stegras och släcks om vartannat… sol och värme ena dagen och snö nästa, startlistor fulla med förväntansfulla årsdebuter ena dagen och lopp som i realiteten blev en besvikelse på tävlingsdagen. Ups and downs i ett evigt kretslopp. Att vi aldrig lär oss att inte ha för stora förväntningar, stora upplevelser kommer sällan planerade utan är oftast resultatet av överraskande moment som ingen riktigt väntat sig. Vad jag vill säga är att fyraåringsloppet ikväll förmodligen blir ett antiklimax, ett lopp där alla årsdebutanter körs försiktigt i väntan på större uppgifter… det som kan rädda oss från antiklimax är den ständigt underbart oberäknelige Lutfi Kolgjini som sitter i sulkyn bakom Radieux.

Veckans mest intressanta tv-tider

Onsdag 26 mars:
Kl 18.30-20.30: V86 Direkt, TV4 Sport, från Solvalla/Åby.

Fredag 28 mars:
Kl 12.30-15.30: V65 Direkt, TV4 Sport, från Solvalla.

Lördag 29 mars:
Kl 12.30-14.00: Lunchtravet Direkt, TV12, från Solvalla.
Kl 14.00-17.00: V75 Direkt, TV12, från Solvalla.
Kl 18.00-19.00: Vinnare V75, TV4, från Solvalla.

***
Nästa vecka får ni inte missa årets match, hittills, när Zlatans PSG tar sig an Mourinhos Chelsea i Champions League… onsdag på Viasat Fotboll klockan 20.45 är det som gäller.

***
Formula One har ännu inte årsdebuterat, men i väntan på det får vi hålla tillgodo med Formel 1 som i helgen avgörs i Malaysia. Söndag klockan 10.00 på Viasat Motor ska svenske Markus Eriksson försöka ta sig ända in i mål.