Hoppa till innehåll

Olympiatravet – Omöjligt att tippa

Årets första storlopp på hemmaplan går av stapeln i morgon, Åby kommer som vanligt att få sol och värme på Olympiatravet. Men loppets utgång känns oviss, hela V75-omgången känns högst svårtippad.

Nån kommer givetvis att ha rätt, med så många olika tippade utgångar är det alltid någon som drar rätt lott… för ett lotteri är det.

DSC_0964

Finalen av Olympiatravet
2140 meter autostart

1. Kash’s Cantab, Adielsson Erik – Sensation, normalt chanslös.
2. Ed You, Bergh Robert – Stark i kval, kan skrälla igen!?
3. Mr Picolit, Kontio Jorma – Allt bättre, får loppet.
4. Brad de Veluwe* (FI), Korvenoja Tuomas – Stjärna som svikit något, svårbedömd.
5. Raja Mirchi, Kolgjini Lutfi – Fick wild card, kapabel men svårbedömd.
6. Solvato (US), Heiskanen Veijo – Kanonfin i kvalet, en av favoriterna.
7. Sanity, Kihlström Örjan – Har hårdheten och bästa kusken, min vinnare.
8. Yarrah Boko*, Ohlsson Ulf – Mest meriterad, kan absolut vinna.
9. Harry Haythrow, Untersteiner Peter – Supersnabb, mycket långt framme.
10. Noras Bean, Söderkvist Stefan – Prix de France-vinnaren är ett hett bud.

Sanity, om jag måste tippa

Hur körs loppet? Mr Picolit tar förmodligen ledningen och släpper till Raja Mirchi, Brad de Veluwe eller Solvato. Tror ingen av dessa släpper i sin tur, om Ludde hamnar utvändigt eller i ledningen kan det bli hård körning. Sanity, Harry Haythrow och Noras Bean kommer att köras på väntan. Yarrah Boko kan tänkas gå fram tidigt om det skulle bli lugnt tempo.

Skulle Solvato få ledningen och slippa bli överfallen av Raja Mirchi är han min vinnare, men jag tror inte båda dessa scenarion håller. Nej, det blir tempo och ett gäng hungriga vargar kommer bakifrån och gör upp. Sanity vinner med kylige Örjan före Harry Haythrow och Noras Bean.

Jag unnar Malin Löfgren den triumfen, men det är egentligen bara en häst jag räknar bort på förhand och det är Kash’s Cantab. Alla andra kan vinna och det kommer att vara positionerna som avgör. Bara att se streckfördelningen är spännande… i skrivande stund (fredag kväll) är Raja Mirchi favorit, tätt följd av Sanity, Noras Bean och Brad de Veluwe. Sju procent på Harry Haythrow är klart spelvärt.

Jag tror på hög V75-utdelning

Mycket svårtippat, jag har några riktiga skrällar att bjuda på men tyvärr inga spikar… som vanligt gäller det att ha tur med valet av spikar, går mina in är det i alla fall tur.

V75-1 – Stylish med Goop mitt bud
Youana och Sahara Fairytale motiverade favoriter, men Stylish Hanover med Björn Goop kommer jag inte att spricka på.

V75-2 – Litar inte på favoriten
Pedro Bi är stor favorit, nja. Send In The Clowns, Alec Hornline och Ground Proximity bör också streckas.

V75-3 – Ovisst Olympiatrav
Raja Mirchi knapp favorit, visst kan han vinna men han är inte ensam. Jag tror på hårt tempo och spurtseger… Sanity med Örjan är mitt bud, men Noras Bean och Harry Haythrow kan också ta hem det. Det är bara Kash’s Cantab jag räknar bort.

V75-4 – I brist på annat
Hobard är storfavorit, jag funderar på att spika utan att ha sett hästen. Vansinne, men jag känner inte till någon annan heller.

V75-5 – Glöm inte barfotainfon!
De fyra mest streckade är givna, men glöm inte Winning Love som troligen går barfota nu… väldigt lite streckad i nuläget.

V75-6 – Motiverad favorit, bortglömd kanon
Olympic Kronos motiverad favorit, men Nougat Ås är en kanon i grunden och riktigt bortglömd på strecken.

V75-7 – Bra favoriter och heta skrällar
Paramount klar favorit och Mr Pellegrino lika klar tvåa på strecken, båda är riktigt bra. Men här har jag två skrällar att bjuda på, tränare Svanstedt är rejält uppåt på Kaiser Broline och Search Launcher var fin i årsdebuten, båda är helt bortglömda.

Som sagt, jag har inga klara spikar… Sanity, Hobard och Olympic Kronos ligger närmast att få förtroendet just nu. Men det viktigaste är inte att vinna utan att delta, en bortförklaring i sann olympisk anda.