Hoppa till innehåll

Underbar travvecka

Vilken travvecka det varit, en jänkare som gick en sjuk tid på Färjestad och Robert Bergh med sina Love You-avkommor. Men mest imponerande var en fyraåring som verkar ha käkat flyghavre.

Ruhuna Tea är definitivt en årgångstopp, uppvisningen när han blåste förbi alla från omöjligt läge i V86 var grymt imponerande… 1.11.5 blev tiden för Ruhuna Tea.

Påsken är en underbar travhelg, vädret rättade till sig lagom till den långa fredagen och sen blev det bara bättre och bättre.

Domartornet_DSC_1313

Färjestads långfredagstrav har en tradition med fina tider och det blev sannerligen inget undantag i år. Magic Tonight spände musklerna rejält och krossade sina namnkunniga motståndare på fenomenala 1.09.5, det luktade Elitloppet lång väg om den prestationen. Roger Walmann var fundersam hur Untersteiner jr vågar flytta hem till Halmstad när stallet har så bra hästar, undrar om Johan tänkte på dom orden när han körde Magic Tonight? Men flytten är väl först efter Elitloppet, kan bli en fin avslutning på Walmann-sejouren!?

 • Nahar såg allt annat än rolig ut i årsdebuten och ströks till V75-starten på Romme, men Robert Bergh visade istället upp Kadett CD i ett fint skick i dennes årsdebut… Bergh var inte sen att lansera Kadetten som en elitloppshäst.

V75 på Romme i strålande vårväder och BBS Sugarlight lekte hem segern i Brons, Ed You skrällde i Guld genom att spurtade ner tappre Digital Ink. Är det dags för konstellationen Bergh/Sedin/Love You att ro hem storsegrar igen? Formförbättringar är vi vana vid, elitloppssegern för Nahar 2013 har jag fortfarande inte fattat, speciellt inte när jag såg årsdebuten av skuttburken Nahar.

 • Digital Ink är jag lite kluven till, visst gör han bra prestationer, men nu har han blivit avslagen på linjen två gånger. Det håller inte för en häst som jag trodde skulle bli den nye superstjärnan.
 • På tal om kluven, såg ni Panne de Moteur igår på V86, lat och ointresserad i ledningen… i starten före var han laddad till tusen och åkte undan i dödens, två olika hästar. Vilken av dom får vi se i Elitloppet?
 • Själv besökte jag Sundbyholm i fredags och fick se Charrua Forlan imponera i samma lopp som Rolling Stones och Aperfectyankee floppade i.
 • Amour Rapide glänste på Halmstad, en låg 11-tid på riktigt spänstiga ben.

Formula One slutar efter ny skada

Formula One_0891Formula One fick en reaktion i sitt tidigare skadedrabbade ben efter årsdebuten, kretsen kring hästen har nu beslutat att ta honom till avel och det ser alltså inte ut som vi får se den läckre hingsten på banan igen.

 • Raja Mirchi fick wild card till Olympiatravet, därmed lyser de utomnordiska inslagen med sin frånvaro och det som ett tag såg ut att bli ett kanonlopp blir nu bara ett bra lopp.
 • Det blir två kvalplatser till Elitloppet i år, på Örebro 3 maj och Gävle 17 maj kommer vinnaren av Gulddivisionen att belönas med en elitloppsbiljett.
 • Johan Untersteiner flyttar hem till Halmstad och kommer att ersättas i Walmanns stall av Kenneth Haugstad.
 • Tingsryd lockar med en miljon till hästen som sätter nytt världsrekord, vid två tillfällen i sommar har man chansen.

Elitloppskandidater på utländska banor

Jänkare som är tveksamma till flygresan till Sverige och fransoser som hellre stannar hemma gör att vi riskerar få ett SM på Solvalla, men det finns andra som kanske är mer intresserade av Elitloppet?

 • Italienske derbyvinnaren Pascia’ Lest var starkast i lördagens storlopp Prix de l’Atlantique i Paris, luktar Elitloppet där också och italienarna brukar vara intresserade.
 • Femåriga italienskan Prussia vände ut och in på konkurrenterna i Prix d?Etain Royal i finska Seinäjoki, hon visade fina takter redan förra året och är förhoppningsvis en häst för Elitloppshelgen.
 • Oasis Bi vann storlopp i norska Klosterskogen inför proppfulla läktare, han var en elitloppskandidat redan i fjol, kanske dags i år?

Två hästar är förresten inbjudna till Elitloppet, amerikanska stoet Maven och ovan nämnda Pascia’ LestPanne de Moteur blev inbjuden igår, men fick ingen elitloppsbiljett??? För nog blev han väl inbjuden?