Hoppa till innehåll

Gamla hjältar och sköna grabbar

Det händer massor på travfronten just nu, för Elitloppets del är det både goda och dåliga nyheter. Jag som gillar amerikanska travhästar gläds åt alla positiva rapporter som kommer därifrån.

DSC_1262

Toppstoet Maven är som bekant klar för Elitloppet, i veckan blev även Takters Uncle Peter klar efter en imponerande triumf. Nu har också Market Share visat upp sig, han såg enligt rapporterna toppfin ut i kvallopp… tänk om det kommer tre toppjänkare till Solvalla om tre veckor!

  • Med Björn Goop i sulkyn visade Timoko toppform i Frankrike och elitloppsbiljetten är klar.
  • Björn Goop körde även hem en elitloppsbiljett till Reven d’Amour i V75 på Örebro, Digital Ink visade tyvvär inte elitloppsform som jag hade hoppats.
  • Fjolårsvinnaren Nahar har haft problem, Robert Bergh tänker inte jaga en biljett utan hoppas att han kommer med på gamla meriter.
  • Även Daniel Redén litar på att det ska räcka att visa upp Shaq Is Back i enkla gäng, och med fyra raka och enkel seger på 10-tid lär det nog räcka till Elitloppet.

I morgon körs Lotterian i Italien, och nästa helg är det både Finlandia Ajo och Copenhagen Cup… efter den helgen bör startlistan till Elitloppet 2014 i stort sett vara klar. En gratisplats står på spel i V75 på Gävletravet lördag 17 maj, och ett par biljetter till lär säkert sparas till den veckan.

Gamla hjältar

Apropå Elitloppet och Jimmy Takter så har en av tidernas mest imponerande vinnare – Moni Maker – gått ur tiden 21 år gammal, det kommer en hyllning av det fenomenala stoet senare. En annan av tidernas största – Mack Lobell – har fyllt 30 år i veckan och lär även han hyllas på filosofens historiska sida.

Noras Bean, som ströks i Olympiatravet, har slutat tävla. Skadan var besvärligare än väntat och nu satsar man på avel för Prix de France-vinnaren från i vintras.

Rehn vs Redén – En kommande talkshow?

V86 på Solvalla i onsdags och Per Skoglund fick tag på Samuel Rehn och Daniel Redén vid staketet, jag tror (inte helt säker dock) att dom är rätt bra polare. Det blev ett härligt munhuggande vid staketet, i väntan på start hanns det även med lite teorier om banornas beskaffenhet nuförtiden. Rehn och Redén var inte helt överens om dom är hårda eller mjuka och hur bra eller dåligt det är för hästarna, jag vill höra mer. Samuel Rehn verkar vara en skön typ, och Daniel Redén har redan visat upp den sidan i trav-tv.

Ge Rehn och Redén en talkshow, nu, på bästa travtid… konceptet med två sköna polare som gnabbas kan vara sjukt kul. Jag säger bara Mauro och Plura.