Hoppa till innehåll

Elitloppshelgen har smygstartat

Elitloppshelgen har sedan några år utökats till tre dagar, vi som är gamla i gården tycker fortfarande att det är lördag-söndag som är på riktigt och fredagen mer av en förfest.

Men förfester kan vara alldeles underbara, och den här för(fart)festen var en trevlig uppvärmning inför de två kommande dagarna. Första loppet kördes i överljudsfart, David Miller körde amerikanskt i jänkarvagnen och bäddade för en bra segertid, och Ametrin med Hans-Ove Sundberg drog nytta av tempot och vann överlägset på 1.10.2. Det kommer att gå fort i helgen. I övrigt fick vi se supertalangen Spartan Kronos (h3 e. Muscle Hill) bolla med jämnåriga, tränare Lugauer hyllar sin treåring enormt som lekte på 12,9am… hmm, tider är en sak men intrycket var också mäktigt.

Flemming Jensen hade flera vinstbud, men hans hästar såg sega ut… värt att tänka på inför resten av helgen.

Livet är inte bara trav

Det är mycket att hålla reda på i helgen överlag, förutom Elitloppet är det champions league-final, semifinaler och final i hockey-VM, EU-val och förstås mors dag. Puh, hur ska man hinna med allt?

På lördag är det lilla elitloppet med två försök och final och en härlig V75-omgång med idel topphästar. BBS Sugarlight, She Loves You F.I, Ni Talar Bra Latin, Olympic Kronos är tänkbara spikar och avslutande Harper Hanovers som vanligt ett getingbo. Time Machine är osäker och ovan med voltstart, men helt bortglömd i Harper Hanovers. Mina spikar blir nog BBS Sugarlight, She Loves You F.I och möjligen Olympic Kronos, Bergh är sjukt nöjd med sina hästar så jag har börjat vackla på Olympic Kronos. Ni Talar Bra Latin är en ruskigt fin häst, men han möter Solo Nolo, Sauveur och Angelo AM så jag vågar inte spika.

På söndag är det Elitloppet, Montéeliten, Elitkampen och en drös med fina treårings- och fyraåringslopp. Starka segerbud på V75 är Chocolate Day, Tekno Odin och Amazon Am. Glöm inte Prussia i elitloppsförsöket, och sen kan fransosen As Dore vara klar i fyraåringseliten… trots att den trolige favoriten Express Duo är bra är jag inne på As Dore.

Elitloppet svårtippat

Björn Goop

Elitloppet 2014 är svårtippat, ingen på förhand lysande stjärna utan snarare en knippe bra hästar som är svåra att ranka inbördes. Min favorit är Björn Goop, förlåt Timoko, hetaste motbuden Panne de Moteur och Maven… och sen har jag en rysare i Prussia. Och skulle Björn Goop köra Caballion i finalen vinner förstås han, och teoretiskt kan Björn Goop sitta upp bakom någon annan i finalen och då vinner den, Björn Goop alltså, vem han än kör.

Hjärtat säger annars Panne de Moteur, gillar verkligen den lille travmaskinen som var tvåa i alla årgångslopp som fyraåring.