Hoppa till innehåll

Krönika – April 2014

En månad full av spännande årsdebuter och första storloppet för säsongen på hemmaplan, Solvato var överlägsen i Olympiatravet och har hittat ett par växlar till med barfotabalans. Månadens häst är given.

Solvato (h5 e. Donato Hanover). Fot

Solvato (h5 e. Donato Hanover). Foto: travfilosofen.se

Solvato imponerade enormt i Olympiatravet, överlägsen i både uttagning och final. Olympiatravet kördes i galet tempo, dryga 1.08 första tusen är det värsta jag sett. När krutröken lagt sig dansade Solvato undan på lätta ben, han hade nog vunnit hur det än körts.

Topplistan – April 2014

 1. Solvato – Grym uppvisning i Olympiatravet.
 2. Magic Tonight – 1.09.5 på Färjestad, åkandes.. ja, jisses.
 3. Ruhuna Tea – Fyraåringen har fått en flygande start på säsongen.
 4. Panne de Moteur – Glänser, elitloppsklar tidigt.
 5. BBS Sugarlight – Bronshästen radar sjukt imponerande insatser.

Maharajah har arvtagare i stallet

Spända linor, tussarna kvar och avstannande på 10.6ak, Panne de Moteur (h6 e. Credit Winner) går från klarhet till klarhet och såg ut som en tänkbar elitloppsvinnare… men vi sansar oss lite och avvaktar hårdare motstånd innan vi skriker ut honom som vinnare. Hultmans Ruhuna Tea är definitivt en årgångstopp, uppvisningen när han blåste förbi alla från omöjligt läge i V86 var grymt imponerande… 1.11.5 blev segertiden.

En riktigt fin V75:a på Jägersro där Angelo AM (v4 e. Gigant Neo) seglade han bara undan på 12.3ak, toppinsats av den maffige fyraåringen. Noras Bean (h9 e. Super Arnie) vann enkelt Olympiatravsuttagningen på 11.7am. Fina vinnare även i Olympic Kronos (h6 e. Viking Kronos), Asterix Hornline (v5 e. San Pellegrino) och Twins Fairytail (h5 e. Orlando Vici).

Magic Tonight vann på 1.09.5

Färjestads långfredagstrav har en tradition med fina tider och det blev sannerligen inget undantag i år. Magic Tonight spände musklerna rejält och krossade sina namnkunniga motståndare på fenomenala 1.09.5, det luktade Elitloppet lång väg om den prestationen. Roger Walmann var fundersam hur Untersteiner jr vågar flytta hem till Halmstad när stallet har så bra hästar, undrar om Johan tänkte på dom orden när han körde Magic Tonight? Men flytten är väl först efter Elitloppet, kan bli en fin avslutning på Walmann-sejouren!?

V75 på Romme i strålande vårväder och BBS Sugarlight lekte hem segern i Brons, Ed You skrällde i Guld genom att spurtade ner tappre Digital Ink. Är det dags för konstellationen Bergh/Sedin/Love You att ro hem storsegrar igen?

 • Åke Lindbloms talang – Sauveur (h4 e. Echo) – tog fjärde raka på Solvalla, 13.3am är imponerande siffror.
 • Supermötet på Mantorp mellan Digital Ink och Mosaique Face slutade med norsk seger genom Support Justice (h5 e. Kadabra).
 • Charrua Forlan är en fyraåring på stark frammarsch.

Italienska hästar till Elitloppet?

När nej-tacken avlöser varann är det trevligt med italienska hästar som visar framfötterna och vill vara med i europas största sprinterdrabbning, en av dom tränad i Sverige.

 • Italienske derbyvinnaren Pascia’ Lest var starkast i lördagens storlopp Prix de l’Atlantique i Paris, luktar Elitloppet där också och italienarna brukar vara intresserade.
 • Femåriga italienskan Prussia vände ut och in på konkurrenterna i Prix d?Etain Royal i finska Seinäjoki, hon visade fina takter redan förra året och är förhoppningsvis en häst för Elitloppshelgen.
 • Oasis Bi vann storlopp i norska Klosterskogen inför proppfulla läktare, han var en elitloppskandidat redan i fjol, kanske dags i år?