Hoppa till innehåll

Det lovar gott

Fotbolls-VM pågår för fullt, jag har svårt att koncentrera mig på travet eftersom fotbolls-VM är det största evenemanget efter Elitloppet. Men lite trav har jag sett, och det är svårt att inte imponeras av Orecchietti.

Orecchietti imponerade i comebacken. Foto: travfilosofen.se

Orecchietti imponerade i comebacken. Foto: travfilosofen.se

Det klassiska Midsommartravet på Rättvik fick besök av Orecchietti, första starten efter lång frånvaro och det var en löpsugen hingst som visade upp sig. Örjan körde fram till dödens och därifrån kontrollerade han motståndet efter behag, när det dök upp motstånd på upploppet sträckte han lite på sig och gav ett mycket bra besked inför framtiden.

Några andra höjdpunkter den senaste tiden har varit Time Machine som glänste i V86 på Vaggeryd, Nahar som har hittat formen med två raka och Reven d’Amour som enkelt vann Kalmarsundspokalen och visade att elitloppsplatsen var befogad.

Till helgen är det åttondelsfinaler i VM och E3-finaler på Bergsåker, det är inte lätt att tro att vi går mot mörkare tider.

Meadowlands, here we come!

Sebastian K imponerar i USA. Foto: travfilosofen.se

Sebastian K. Foto: travfilosofen.se

När det gäller den internationella scenen väntar jag mest på Hamboveckan på Meadowlands i juli-augusti. i väntan på det fortsätter Sebastian K att vinna i USA, senaste segerna togs lekande lätt på fina 1.08.7. Framgångarna fär Sebastian har naturligtvis gjort att Svanstedt får in fina hästar i träning, ett genidrag att ta med Sebastian K till USA.

Svanstedt firar allt större triumfer och Jimmy Takter har tre av favoriterna inför Hambletonian, och dessutom den troliga favoriten i Hambletonian Oaks. Det är inte otroligt att det blir storslam för svenskättlingarna på Meadowlands i sommar.

Inför besöket på Meadowlands i sommar har jag förresten beställt en bok som ytterligare kommer att höja upplevelsen… Harness Racing in New York State: A History of Trotters, Tracks and Horsemen.