Hoppa till innehåll

Jeppas Maxi är en skjutare

En stor travhelg till ända med Jämtlands Stora Pris och Oslo Grand Prix. I Östersund fick vi se tronskifte (eller nåt) i båda ändarna av vagnen när Kolgjini Jr vann med femårige Mosaique Face och i Oslo fortsatte Univers de Pan sitt segertåg i Norden.

Oslo Grand Prix blev ett konstigt lopp, att vinnaren blev Univers de Pan var turligt då han lika gärna kunnat fastnat i ryggar på bortre långsidan när kusken satt och sov, och visst såg väl Un Mec d’Heripre klar ut när han galopperade på upploppet, och Solvato hade all otur i världen. Så nog hade Univers de Pan tur som vann. Norske femåringen Support Justice slutade tvåa efter fin spurt, här har Norge en blivande världshäst.

Dagens mest imponerande insats stod annars Rue du Bac för när han lämnade allt och alla sista 500 och landade på 1.10.0. Överbetyg även till Alicea du Kastel som höll bra efter väl tuff inledning. Men Rue de Bac var en upplevelse, tränare Souloy såg sjukt nöjd ut.

  • Danske Stelton fortsätter att vinna, nu slog han återigen namnkunniga hästar på klasshästens vis.
  • Canaka BF blåste förbi motståndet på upploppet, landets bästa sto utan tvivel.

DSC_1023

Mosaique Face (h5 e. Classic Photo), lekte med topphästar i Jämtlands Stora Pris och gav Adrian Kolgjini första storloppssegern som kusk. Derbyvinnaren har hittat formen och framstår just nu som landets hetaste häst. Har ni tänkt på att Mosaique Face är obesegrad sen han mötte den vita hästen på Charlottenlund och galopperade bort sig i ren förskräckelse, det var tydligen en väckarklocka.

Jeppas Maxi (v5 e. Varenne) är en ruggig travare, segern i V75 på Östersund var lika imponerande som den förra på Gävle. Kurvtekniken har han efter pappan och aktionsmässigt påminner han en del om min gamla favorit Gentle Star… vad månde bliva av denna supertalang?

  • Bartender In (v4 e. Muscles Yankee) är en annan häst som går från klarhet till klarhet

***
Måste nämna Jeppas Maxi igen, får rysningar när jag ser honom. Det där drivet i steget och den tickande bomben som bara väntar på att explodera, det är så mycket Gentle Star i Jeppas Maxi… och även en hel del Varenne vilket är mer naturligt eftersom han är pappa. Väcker ni Torbjörn Jansson mitt i natten och frågar om han kört någon bättre lovar jag att han bara kan nämna en på rak arm, Meadow Road sitter djupt i Janssons minne, men sen vete tusan om han kan komma på någon mer? Det syns på Jansson att han myser, och konstigt vore väl annars.

***
I morgon är det topptrav på V86, två kanonrace för fyraåringar… ett på Jägersro och ett på Solvalla. Bra lopp i övrigt också.