Hoppa till innehåll

Sebastian K krossade världsrekordet

Det var väntat, som alltid en tidsfråga och nu var det dags. Sebastian K krossade världsrekordet, och nu snackar vi världsrekord och inget av alla dessa kvasirekord som ständigt tas upp. Tiden 1.07.8 är den överlägset snabbaste av en travhäst oavsett bantyp.

Sebastian K. Foto: travfilosofen.se

Sebastian K. Foto: travfilosofen.se

Det gamla rekordet innehades av Enough Talk och löd på 1.08.1, ett rekord satt på en bana med bara en kurva. Sebastian K satte rekordet på en tusenmetersbana (har det hänt förut?), men inte vilken bana som helst utan den numera vindsnabba Pocono Downs i Pennsylvania. I vilket fall är det ett fantastiskt rekord och andra gången i historien som världsrekordet innehas av en svenskfödd travare, förra gången var det Victory Tilly som travade 1.08.9 i USA.

Sebastian K är en fantastisk reklampelare för Åke Svanstedt och hans nya karriär i Nordamerika, men i sammanhanget får vi heller inte glömma Lutfi Kolgjini som var den som formade hästen till en stjärna en gång i tiden. Åke Svanstedt har dock satt pricken över i:t med Sebastian, han har sedan första stund han tog över träningen visat upp hästen i ett fantastiskt skick.

Sebastian K är åtta år och kan komma att dominera bland de äldre i några år till, han lär när den dagen kommer ha en lukrativ avelsarriär som väntar i Nordamerika… avtrycken han satt hittills är stora.

Etiketter: