Hoppa till innehåll

Ed You fick revansch i Åbergs

 

Ed You (v7 e. Love You) i gamla regin, Foto: travfilosofen.se

Ed You (v7 e. Love You) i gamla regin, Foto: travfilosofen.se

Ed You vann Hugo Åbergs, men först efter att målettan Un Mec d’Heripre diskats för trängning. Ed You diskades själv i försöket till lilla elitloppet, nu hade han marginalerna på sin sida. Det var inget lopp som kommer att gå till historien som ett av de bästa, profillöst är det ord som bäst beskriver årets upplaga. Fantastiskt väder på Jägersro och mycket publik, men sporten överlag var sådär. Tumble Dust vann fyraåringsloppet före Corky, Happy Days satt fast i rygg på ledaren/vinnaren.

Ed You är en av flera Love You-avkommor som Robert Bergh förvandlat från bra till betydligt bättre, när Ed You var hos Olle Carlsson var han en bra V75-häst men inte i närheten av den häst han är nu. Ed You har inte haft ”turen” på sin sida i storloppen tidigare i år. I Olympiatravet satsade Bergh friskt och föll stenhårt efter en av tidernas värsta öppningar, och i lilla elitloppet diskades Ed You i försöket för trängning. Nu hade han istället en rejäl portion tur.

Archangel Am (4 år e. Going Kronos) imponerade stort i Fyraåringstestet på Sundbyholm, 12.9a-2640m efter en tung resa mot kvalificerat motstånd. Ludde har ett riktigt derbyämne i denna fyraåring.

En annan fyraåring som hittat stilen är Cool Keeper (4 år e. Broadway Hall), i söndags togs en ny meriterande seger på Bollnästravet.

***
copy-26123484.jpgPå lördag är det dags för Hambletonian Stakes, för första gången i loppets historia är det varken heat eller försök utan bara en final med elva hästar. Om det är Jimmy Takter som skrämt bort motståndarna med sina tre stjärnor vet jag inte, det blir i alla fall bara ett lopp. Kanonlopp på Meadowlands för tvååringar, treåringar och äldre. Väderprognosen säger regn och för årstiden måttliga 20 grader.