Hoppa till innehåll

Happy Days – Sprintermästare 2014

2013-07-04-1080

Sprintermästaren 2014 var på papperet inget av de bästa, men det är alltid ett spännande lopp med överraskande moment. Så även denna gång då Happy Days vann tillsammans med kusken Johnny Takter och tränaren Michael Lönborg. Orutinerade Happy Days tillhörde inte favoriterna på förhand, han var en i outsiderskaran men inte en av huvudfavoriterna. Det var dock en synnerligen rättvis vinnare, överlägsen och snabbast i försöket på 1.10.9 och säker seger i finalen på 1.10.7. Många galopper i finalen, men vinnaren var för dagen bäst och går en intressant framtid till mötes. Finske förhandsfavoriten Express Duo vann sitt försök på bra sätt och gjorde även en stark insats som tvåa i finalen. Poochai vann sitt försök och spelades till favorit i finalen, när han avgjort spetsstriden slog han på en (till synes) omotiverad galopp. Hur det gått om Poochai hållit sig på benen vet vi inte, men vi vet att det är trav och det är den gångarten som gäller.

Happy Days (v4 e. Dream Vacation) debuterade sent som treåring och visade direkt talang. Inför Sprintermästaren hade han sex segrar på nio starter och en prissumma på 164 300 kronor, nu ståtar han med åtta segrar på elva starter och över miljonen intjänat. Det är en fin typ med utstrålning och bra löphuvud, när han blev utmanad över upploppet i finalen sträckte han på sig och vann till slut med betryggande marginal.

Tränare Lönborg är värd ett eget kapitel, den sympatiske dansken tog över Hans Adielssons stall på Jägersro och har nog brottats en hel del med arvet efter Adielsson. Framgångar har han haft till viss del, även om han säkert hoppats på fler och större framgångar. Segern i Sprintermästaren är både välförtjänt och välbehövlig, Michael Lönborg går precis som Happy Days en intressant framtid till mötes.

Att nämna Sprintermästaren utan att nämna vädret är en omöjlighet, regnet har strilat under många upplagor så till den milda grad att Sprinklermästaren blivit ett närmast officiellt namn. I år verkade vädret ändå hyfsat, ingen sommarvärme men ändå skapligt.

***
Idag tar Halmstad paus inför V75 och fint trav på lördag, ikväll bänkar vi oss framför tv:n och ser ”kriget” mellan Frankrike-Tyskland i kvartsfinalen i fotbolls-VM.

Etiketter: