Hoppa till innehåll

Internationell travhelg

BBS Sugarlight (v5 e. Super Light). Foto: travfilosofen.se

BBS Sugarlight (v5 e. Super Light). Foto: travfilosofen.se

En stor travhelg i Sverige, USA och Norge. Magic Tonight, Father Patrick, Fire To The Rain och BBS Sugarlight imponerande samtliga vid sina vinster.

Magic Tonight dansade hem Årjängs Stora från start till mål, väl i ledningen blev det inte mycket till lopp för den ledigt travande flygmaskinen. Dagens prestation i Årjäng stod annars Dernier Viking för när hon vann den hårda vägen efter markförlust, det 8-åriga stoet imponerade stort.

 

I helgen var det genrep till Hambletonian och Jimmy Takters tre förhandsfavoriter tog en trippel i Stanley Dancer Memorial, Father Patrick vann före Nuncio och Trixton. Även stoloppet – Delvin Miller Memorial – till Takter och hans toppsto Shake It Cerry.

 

Topptrav på Jarlsberg i Norge med Ulf Thoresens Minne och ett kanonlopp för femåringar. Reijo Liljendahls Fire To The Rain vann Ulf Thoresens Minne efter en mycket stark insats i dödens, Fire To The Rain var heroisk när han plockade ned finske Jontte Boy på upploppet. Femåringsloppet blev en härlig duell mellan ledande BBS Sugarlight och dödenstravande Support Justice. Första varvet kördes i lågt tempo, men avslutningsrundan gick undan värre och det var med och näppe som BBS Sugarlight kunde hålla undan för Support Justice. Överbetyg till båda hästarna.

Nästa helg är det trippeltrav på Axevalla med V75 och Stochampionatet. Själv gillar jag nästan kvällstävlingarna på fredag mest, tvååringspremiär och en rad fina lopp. Topptrav tre dagar på raken.