Hoppa till innehåll

Krönika – Juni 2014

Sebastian K

Sebastian K med sin tidigare tränare Lutfi Kolgjini. Foto: travfilosofen.se

Sebastian K är självfallet månadens häst efter sitt världsrekord på 1.07.7, det var en kross av världsrekordet och dessutom på en tusenmetersbana. Sällan har valet av månadens häst varit så enkelt. I USA är det svenska tränare som regerar just nu, Svanstedt och Sebastian K radar segrar och Jimmy Takter har en radda treåringar som imponerar, Father Patrick är stjärnan i stallet och enligt Jimmy själv den bästa häst han tränat. Trots det platsar han inte på topplistan för juni.

Topplista – Juni 2014

  1. Sebastian K – 1.07.7 lyder det nya världsrekordet.
  2. Mosaique Face – Imponerande seger i Jämtlands Stora.
  3. Rue de Bac – Uppvisning på Bjerke.
  4. Jeppas Maxi – En klasshäst av stora mått.
  5. Al Dente – Treårskungen vann E3.

Univers de Pan vann, lite turligt, Oslo Grand Prix. Dagens häst på Bjerke var dock fyraårige Rue de Bac som krossade allt motstånd på 1.10.0, det var både skönhet och brutal kraft när den svarte hingsten stormade fram. Danske Stelton och Canaka BF imponerade också i det fina vädret i Oslo.

I Jämtlands Stora Pris var det Mosaique Face och Adrian Kolgjini som lekte med motståndet i busvädret, en mycket imponerande prestation från dödens. I övrigt fick vi se Jeppas Maxi imponera igen liksom Bartender In.

  • Orecchietti stod för en stark årsdebut på Rättviks midommartrav.
  • Time Machine glänste i V86 på Vaggeryd.
  • Nahar vann storlopp i Boden och har hittat formen.
  • Reven d’Amour spurtade hem Kalmarsundspokalen i fin stil.

Jeppas Maxi tog tredje raka på V75 och är min nya favorit på travbanan, det osar klass kring Ålandshästen. E3-finalerna avgjordes samma dag på Bergsåker, kungen Al Dente glänste som väntat. Stoavdelningen dominerades av Pekka Korpi som tog en dubbel med Arctic Model och Fashion Duo. En annan treåring som glänser är Lugauers Spartan Kronos, segern på 11.9ak var lika imponerande som den under elitloppshelgen.