Hoppa till innehåll

Untersteiner ägde Axevalla

Carelin och Johan, vinnare på varsitt håll. Foto: travfilosofen.se

Carelin och Johan, vinnare på varsitt håll. Foto: travfilosofen.se

Walmanntränade Carelin imponerade stort med Walmanns nya vapendragare Kenneth Haugstad i fredags på Axevalla, i söndagens Stochampionat vann Walmanns ”gamla” vapendragare Johan Untersteiner med pappas träning Neona Princess. Pappa Untersteiner hade en fantastisk dag med fyra kusksegrar på V75 och sonens seger i Stochampionatet som grädde på moset.

Söndagens trav på Axevalla med Stochampionatet blev en klang och jubel-föreställning för Peter Untersteiner, fyra kusksegrar på V75 plus seger i Stochampionatet för egentränade Neona Princess med sonen Johan i sulkyn. Peter trivdes i solen på Skaraslätten och är utan tvivel i sitt livs form som tränare och kusk, att sonen Johan valde att flytta hem nu är logiskt. Dagens sportsliga behållning på Axevalla var kanske ändå treårige Digital Frame som vann Slaget vid Axevalla Hed efter en mycket imponerande insats.

 

Axevallas fredagstrav höll som vanligt bra klass. Trust Launcher slog Remember My Name i heatloppets skiljeheat över 1140 m, Carelin imponerade i ett fyraåringslopp och laddar för Svenskt Travderby, Claes Boko vann ett bra femåringslopp och Udos Oiler vann styrkeprovet över fyra varv.

 

Lördagens V75 på Axevalla inleddes med seger för supertalangen Jeppas Maxi, en ny toppinsats även om han tappade travet sista biten. Solvato lekte hem Axevallalöpningen i bländande stil, en av landets läckraste hästar utan tvivel. I avslutande V75-avdelningen krossade Time Machine motståndet från dödens på fina 1.11.0.

***

Cool Keeper skrällde i Norrlands Grand Prix i torsdags, efter ett par dåliga insatser var han tillbaka i toppform och då är han så här bra. I Finland på Mikkelibanan vann Reven d’Amour klassiska St Michel Ajo, Reven d’Amour går mot sin förmodligen bästa säsong någonsin. Storloppet Maple Leaf Trot i Kanada vanns av Intimidate, på en regntung bana slog han av storfavoriten Sebastian K som därmed åkte på sin första förlust i Nordamerika.

Lördag 2 augusti är det dags för Hambletonian Stakes, Jimmy Takter har aldrig haft det så bra förspänt som den här gången. Favoriten Father Patrick ser svårslagen ut och stallets Nuncio och Trixton ser ut att vara enda hoten.

Hugo Åbergs, bara en vecka bort

Ikväll är det fyraåringstest på Sundbyholm med bra hästar, imorgon V86 på Skrubbs i Visby och i helgen V75 och V64 på Bollnästravet… men det är tisdagen vi travälskare längtar till, 29 juli är det nämligen dags för Hugo Åbergs på Jägersro. En av årets absoluta höjdpunkter på den svenska travhimlen.

***