Hoppa till innehåll

Takter hade show i USA

En vecka i New York med Hambletonian Stakes som höjdpunkt, det kommer en utförlig rapport senare om Hambletonian, Meadowlands och amerikansk travsport. I den här travrapporten nöjer jag mig med att konstatera att svenskarna Takter och Svanstedt dominerade på den stora Hambletoniandagen.

CIMG0109

Trixton avgör Hambletonian i kamp med Nuncio. Foto: travfilosofen.se

Jimmy Takter vann Hambletonian Stakes med Trixton (h3 e. Muscle Hill) på 1.08.7, tredje gången som tränare och första gången som kusk. Takter hade på förhand de tre stora favoriterna och intresset för deltagande var så lågt att det inte blev några försök, för första gången i historien blev det bara ett lopp i Hambletonian. Tvåa var Nuncio (h3 e. Andover Hall), det blev alltså en dubbel till Stall Takter, och det trots att den stora favoriten Father Patrick (h3 e. Cantab Hall) galopperade bort sig direkt. Ettan och tvåan var långt före det övriga gänget, Takters tre stjärnor står i en klass för sig i årets kull.

Rekordtider och svensk dominans

Centurion ATM vann Peter Haughton Memorial. Foto: travfilosofen.se

Centurion ATM vann Peter Haughton Memorial. Foto: travfilosofen.se

Det sattes rekord i snart sagt varje lopp på Meadowlands, snabbast förstås Sebastian K som vann storloppet för äldre på 1.08.4 i smått överlägsen stil. Svanstedt tog även hem det stora tvååringsloppet – Peter Haughtons Memorial – med Centurion ATM (h2 e. SJs Caviar) på 1.10.5, enkel seger även här. Jimmy Takter-tränade Lifetime Pursuit (s3 e. Cantab Hall) vann Hambletonian Oaks på 1.08.9, favoriten Shake It Cerry något blek som fyra. Fyraårige Natural Herbie (v4 e. Here Comes Herbie) var också en trevlig bekantskap som vann ett av de mindre kända loppen.

Mission Brief är ett monster

Sist men inte minst tänker jag nämna den häst som imponerade mest under dagen, i Merrie Annabelle vann nämligen storfavoriten Mission Brief (s2 e. Muscle Hill) i synnerligen mäktig stil. Det sa pang två gånger, först från start och sen på upploppet och konkurrenterna hade inte skuggan av en chans mot det tvååriga fartmonstret. Hon var inte tom på 1.09.9, vad månde bliva?