Hoppa till innehåll

Krönika – Augusti 2014

2014-08-02-2877_Q1[1]

Hambletoniandagen på Meadowlands utanför New York är det största jag varit med om, inte publikt sätt, men definitivt ur historisk synvinkel. Hambletonian Stakes och amerikansk travsport är grunden som allt vilar på. Att jag dessutom fick vara med när Jimmy Takter tog sin första seger som kusk är stort, lördag 2 augusti 2014 var en stor dag för travfilosofen. Trixton vann Hambot efter en hård duell med stallkamraten Nuncio, den tredje stallkamraten Father Patrick försvann redan i starten som storfavorit. Topptrav hela dagen, Sebastian K glänste i loppet för äldre och tvååriga Mission Brief var mäktig att skåda i Merrie Annabelle.

Storloppstätt i Sverige

Al Dente glänste i korta E3-kvalen på Färjestad, i finalen tog han elfte raka på ett enkelt sätt. Kullens kung är nästan klar innan Kriteriet.

Commander Crowe tog hem Åby Stora Pris, säger tyvärr mer om motståndet än om gamlingen. V75-omgången i övrigt bjöd på grymma uppvisningar av Poker Kronos, Dernier Viking och Royal Fighter.

Jubileumspokalen på Solvalla blev en norsk duell mellan Support Justice och BBS Sugarlight, den förstnämnde vann men BBS Sugarlight var heroisk som tvåa. Bra spurt av Claes Boko som trea. Treårige Fire To The Rain vann också på mersmakande sätt, finns det någon bättre treåring i landet?

Sundsvall Open Trot var öppet på förhand och när Orecchietti gjorde en slät figur var det rena lotteriet, och med det flytet Svante Båth har just nu var det ingen sensation att Quid Pro Quo fick luckan på upploppet och spurtade till seger.

Topplistan – Augusti 2014

  1. Mission Brief – Tvåårigt sto med enorma fartfresurser.
  2. Trixton – Hambletonianvinnare, allt bättre.
  3. Al Dente – Kung i treåringskullen.
  4. BBS Sugarlight – Heroisk i Jubileumspokalen.
  5. Support Justice – Vann Jubileumspokalen.