Hoppa till innehåll

Nuncio och VM i Sverige

Nuncio (h3 e. Andover Hall) kommer till Sverige. Foto: Gunnel Jakobsson

Nuncio (h3 e. Andover Hall) kommer till Sverige. Foto: Gunnel Jakobsson

I ett slaskigt land där travsporten halkar fram i väntan på våren har vi nåtts av ett härligt besked. Nej, det är varken Örjans tredjeplats i Jerringpriset eller svenska framgångar i Paris… det är förstås beskedet att Melander plockar hem Nuncio för tävlande i Sverige.

Nuncio var en av Takters alla fenomenala treåringar 2014, kanske inte den bästa men helt klart den jämnaste. Två klassiker, Kentucky Futurity och Yonkers Trot, har han på meritlistan. Han var dessutom inte långt borta från att vinna Hambletonian.

Det är inte bara att komma hit och dominera, men spännande ska det i alla fall bli. Han är dessutom en fröjd för ögat den gode Nuncio.

***
På söndag är det förresten dags för Prix d’Amerique, som ett brev på posten dimper förstås extra V75 ned på Solvalla samma dag. Oklart varför?

Prix d’Amerique är ovisst, Texas Charm är min vinnare även om jag håller ett par tummar för Solvato och Mosaique Face. Up and Quick?

***
Hur det än blir med storloppet i Paris längtar jag mest till skid-VM i Falun, det är nästan hemmaplan för mig med. Även om det ”spårat” ur med konstsnö, masstarter och sprintlopp är det snart den enda riktiga sporten som finns kvar, riktigt idrottande utomhus på vintern är lite hårdare och mer på riktigt om ni frågar mig.

Kalla och Hellner i all ära, jag kommer att hålla några extra tummar för dalaåkarna Calle och Stina. De flesta skidåkare är förresten oerhört sympatiska, en underskattad egenskap i dagens mediabrus.

Etiketter: