Hoppa till innehåll

Prix d’Amerique på önskelistan

Åmli_2014-09-29-3263

Trevlig livesändning från Prix d’Amerique med lite ramlopp som uppladdning, suget efter Vincennes börjar öka… åtminstone när solen skiner. Vincennes och Vermo är de utländska banor som ligger högst på önskelistan. Någon av de banor i Italien som fortfarande finns kvar vore också trevligt, och så förstås Yonkers och Lexington i USA.

Tillbaks till Vincennes och Prix d’Amerique 2015 där Up and Quick dominerade totalt, en värdig vinnare som redan förra vintern var Frankrikes bästa häst. Ingen Maharajah med denna gång, hästarna med svenskanknytning var statister.

Som sagt, endera året blir det en resa till Paris och Vincennes.

***
Banornas bana- Roosevelt Raceway– stängde grindarna i slutet på 80-talet och är sedan länge utplånat från jordens yta, men i byn Goshen några mil utanför New York finns världens bästa travmuseum och världens äldsta bana som fortfarande är i drift. Sambon vill tillbaks till New York, i så fall är ett besök i Goshen på travmuseet och Historic Track självklart. Det står högst på önskelistan alla kategorier, om man bortser från fred på jorden och bra hälsa åt alla förstås.

Jag har sedan flera år haft som mål att besöka minst en ny travbana eller travplats per år. Får fnula lite på vad det blir i år. Sambon är mer förtjust i utländska banor, får väl anpassa mig igen?