Hoppa till innehåll

BBS Sugarlight överlägsen i Olympiatravet

Idag kunde inte ens TV4 överdriva när BBS Sugarlight vann Olympiatravet överlägset, jisses så han såg ut och jisses så avklädda motståndarna blev. Pang boom från start och pang boom till slut.

BBS Sugarlight_DSC_1542

Det snackades på förhand mest om Support Justice, Maven och Voltigeur de Myrt. Ja, Nybrink sköt från höften med El Mago Pellini också. Alla var totalt chanslösa. Både från start och till slut var komethästen BBS Sugarlight överlägsen. Elitloppet kan bli hur intressant som helst om alla inbjudna tackar ja.

BBS Sugarlight (v6 e. Super Light) hade ett fantastiskt fjolår då han gick från ingenstans till världseliten, utvecklingen verkar fortsätta i år. Av naturliga skäl nämns han nu som en av favoriterna i Elitloppet, inte ens skeptiker som jag kan säga emot en dag som denna.

BBS Sugarlight räddade hela dagen som i övrigt inte höll absolut högsta klass. Före V75 visade treåringen Falk On Hill (h3 e. Muscle Hill) upp sig och var överlägsen, en mycket fin typ. Annat värt att nämna från V75:

  • Remember My Name var heroisk tvåa i V75-inledningen.
  • Backfire imponerade i stoloppet för femåringar.

Noterbart är också att vädret inte var som brukligt på Olympiatravet, vi är bortskämda med sol och värme men den här gången var det småkyligt och regnskurar.

***
På onsdag är det ett lysande femåringslopp på Solvalla. Charrua Forlan, Cool Keeper och Rolex Bigi är de mest intressanta i loppet.