Hoppa till innehåll

Mersmak på Solvalla

Nuncio och Tarzan bjöd på show och tre unga talanger visade klass på Solvallas snabba oval. På Jägersro glänste tyskfödde Banks enormt.

Nuncio (h3 e. Andover Hall). Foto: Gunnel Jakobsson

Nuncio (h3 e. Andover Hall). Foto: Gunnel Jakobsson

Ingen visste riktigt hur formen var, men Nuncio (h4 e. Andover Hall) tvivlade aldrig, 10.9 joggandes utvändigt ledaren gav mersmak. Men vi kan väl sansa oss lite, han fick loppet kört i halsen med perfekt tempo och kommer att möta tuffare motstånd. En topphäst, men till skillnad från hejaklacken (Vadsmo) i tv avvaktar jag innan jag ens jämför honom med de bästa amerikaimporterna vi haft.

Före V86 fick vi se tre lovande hästar på Solvalla. Treåringarna Spoil Me (s3 e. Going Kronos) och Romeus (h3 e. Muscles Yankee) samt fyraårige Moni To Spare (v4 e. Chocolatier) är namn att lägga på minnet.

Sist men inte minst nämner jag kvällens snabbaste vinnare, tyskfödde segermaskinen Banks (v6 e. Abano As) sprang 10.5 på Jägersro, och det var definitivt inte tomt i mål.

***
Nu laddar vi om till Olympiatravet på lördag!