Hoppa till innehåll

Spännande amerikan?

Remember My Name imponerade på V86 och bra sport i V75 på Mantorp. Däremot är det några rubriker i veckan angående Elitloppet och Olympiatravet som inte imponerar.

Oasis Bi (2)

Remember My Name var förstärkt med Johnny Takter i sulkyn och jisses så han gick på V86, tuff resa utvändigt ledaren och ändå helt överlägsen. Med Takter i sulkyn blev han 10-15 meter bättre, det kändes så.

V75 på Mantorp i härligt solsken, trots den uteblivna duellen mellan Digital Ink och Magic Tonight var det bra sport. Edge Boko, Oasis Bi (bilden ovan), Sauveur och norske femåringen Papagayo E stack ut lite extra.

Ursäkta om jag är petig, men satt inte Stig H Johansson och pratade om Kriteriet angående sin fyraårige (?) talang Edge Boko? Han är väl ändå fyra år?

***
”Spännande amerikan klar för Elitloppet”, så kan man också uttrycka sig om en helt okänd jänkare utan meriter. Jag kollade på senaste loppet från femårige valacken Wind Of The North och blev inte direkt imponerad. Visst är det spännande med en okänd häst, men kanske ”Okänd amerikan klar för Elitloppet” hade varit mer passande.

Jag var inte så förtjust i ”Kolgjinis stjärna klar för Olympiatravet” heller, en till rubrik som leder tankarna fel. Jag gillar El Mago Pellini, men meriterna senaste tiden är inte imponerande. Jag trodde det handlade om en helt annan häst.

***
Nuncio debuterar på svensk mark kommande onsdag, bjuder Tarzan på show direkt eller får vi se ett passivt upplägg?