Hoppa till innehåll

Underbara hästar

Jag må vara trött på hela travbranschen, men när våren kommer och hästarna skiner ikapp med solen är det en njutning att kolla på travhästar. Fina tävlingar både på Solvalla förra onsdagen och på Jägersro i lördags.

Kashs Cantab_2 (1)

Stefan Melander dominerade på Solvalla i onsdags. Hans fyraårige Volstead (h4 e. Scarlet Knight) var riktigt bra, och så får vi inte glömma Stig H:s trotjänare Kash’s Cantab (bilden) som är i sitt livs form.

***
V75 på Jägersro i lördags i sol och värme, kuskarna var uppspelta som spelemän och det gnistrade om hästarna. Ludde tog tre tränarsegrar. Svårt att plocka ut vad som var bäst eftersom alla var bra, men Napoleon CD, Noras BeanLover Face och Quick Fix var extra bra.

Även om alla vinnarna satt i ledningen var det en härlig tävlingsdag, inga taktiklopp utan ganska friskt tempo i loppen… och förresten måste jag puffa för en av vinnarna lite extra. Buzz Mearas (v4 e. Dream Vacation) var sådär härligt flegmatisk, en typ av häst som filosofen är svårt förtjust i… en snabb blick på stamtavlan får det att vattnas i munnen, mamman Dance Of Joy (e. Malabar Man-Dream Of Joy) hade inga framgångar på banan men föräldrar med desto större framgångar. Det är fantastiskt skoj att titta i stamtavlorna och känna igen föräldrarna till hästarna som startar, jag börjar dessutom bli så gammal att jag känner igen dom flera generationer bakåt.

***
Titta noga på bilden ovan, efter sommaren när ATG flyttat V75 två timmar in i mörkret kommer solen att lysa med sin frånvaro på landets V75-banor.