Hoppa till innehåll

Ljuvligt intryck!

Det är mycket elitloppssnack nu, hela veckan har det ”kvalats” till det stora loppet. Men det jag tar med mig är ett underbart intryck från en häst som inte är aktuell för Elitloppet och som inte ens vann sitt lopp.

Ett fyraåringslopp för ston i onsdags med ett gäng amerikaimporter, favoriten Demanding Sam vann och gjorde ett rejält intryck. Men tvåan i mål – Ski To The Max (s4 e. Conway Hall) – såg helt okörd ut i mål som tvåa. Ski To The Max är en typ i min smak, hade ett taskigt läge och var aldrig med i loppet som kördes i lågt tempo, men med stor lätthet joggade hon in som tvåa med tussarna kvar och spända linor. Det var ett intryck som skrek nästa gång, jag blev enormt imponerad.

***
Nuncio (h4 e. Andover Hall) gjorde andra starten för året i onsdags, vann bekvämt och bjöds in till Elitloppet. Det är en kanon, men min känsla är att det är en tanks som trivs i hårt tempo hela vägen. Klarar han av tempoväxlingarna som brukar krävas i Elitloppet?

***
V75 på Umåker och allt fokus på två elitloppsaktuella hästar som inte startat i år, Panne de Moteur hade inte startat på nästan ett år och det syntes. Istället fick vi se Nahar visa storform, världens ojämnaste häst lär även han få en inbjudan till Elitloppet. Den enormt uppskrivne Creatine får däremot visa mer innan han blir inbjuden, det loppet vanns enkelt av underskattade Cool Keeper (h5 e. Broadway Hall).

***
Lunden_0016På världens trevligaste travbana – Charlottenlund utanför Köpenhamn – kördes deras stora travdag med Copenhagen Cup som huvudnummer. Mycket fin sport redan före V75, Juniata Hanover (s4 e. Cantab Hall) är en stjärna och Falk On Hill (h3 e. Muscle Hill) på god väg att bli en. Båda imponerade efter struliga resor. Alfas da Vinci var sådär ljuvligt bra igen när han krossade allt i långloppet som inledde V75.

Och så det bästa till sist, Robert Bi vann Copenhagen Cup på grymma 1.10.0 över medeldistans. Heroisk tvåa hårddragande Maven.

***
Veckan som kommer lär bli intressant, kolla här bara:

  • Måndag: Delicious US årsdebuterar på Bollnäs.
  • Onsdag: Hela V86 återigen på Solvalla, fina årgångslopp.
  • Lördag: Kungapokalen och Drottningditot på Åby i samband med V75.