Hoppa till innehåll

BBS Sugarlight vann i Oslo

En fin travhelg med folkfest i Boden och världssport i Oslo. En av elitloppshelgens bästa intryck var bäst även på Bjerke.

Billie de Montfort (s4 e. Jasmin de Flore). Foto: travfilosofen.se

Billie de Montfort (s4 e. Jasmin de Flore). Foto: travfilosofen.se

Det franska fyraårsstoet Billie de Montfort är redan nu en världshäst, en underbar travare med topphästens alla egenskaper. På Solvalla dundrade hon undan i ledningen, den här gången lades hon lugnt utanför ledaren och avgjorde hur lätt som helst över upploppet. Förhoppningsvis har Frankrike en häst som kan hävda sig på allvar i de nordiska storloppen för äldre nästa år, med tanke på hur det sett ut i år är det efterlängtat.

BBS Sugarlight_DSC_1542Dagens huvudnummer – Oslo Grand Prix – blev ganska odramatiskt. BBS Sugarlight (se bild) fick överta ledningen och köra sakta, segern blev säker före smygkörde Oasis Bi som närmade sig sista biten. Bra spurt igen av Papagayo E. De långväga gästerna från Amerika och Frankrike satt precis som i Elitloppet och sov därbak.

I Kallblodsloppet vann Lome Brage efter en härlig duell mot Lannem Silje.

***
Midnattstrav på Bodentravet (eller heter det nåt med Peab?) i bra väder, ölen flödade och publikrekordet slogs. Det var på många sätt en höjdarfest, hemmatränaren Roger Nilsson tog en dubbel till publikens stora jubel. En fin travdag där de sportsliga höjdpunkterna var vinnaren El Mago Pellini i Norrbottens Stora och Unique Julia som vann åkandes på 11.5ak.

Reflektioner från storloppet, som alltså El Mago Pellini och Adrian Kolgjini vann högst rättvist, var annars att Panne de Moteur svek efter att fått bluffa bort loppet i ledningen och att On Track Piraten raketspurtade till målfotoförlust.

***
Kommande vecka är det E3-kval på Romme (tisdag) och V86 på Åmål (onsdag), till skillnad från stockholmarna gillar jag när V86 flyttar ut på landet över sommaren… folkfest att vänta hos dalslänningarna. Dessutom vurmar jag numer för 800m-banor och kommer att studera loppen lite extra av den anledningen.

Nästa helg är det midsommar, Rättvik bjuder på V64 på lördag och Kalmar kör V75 på söndag… och utöver det är det traditionellt midsommartrav på flera ställen i landet.

***
Till sist en eloge till Adrian Kolgjini som var den ende som satte färg på helgens storlopp, igår i Boden fick han betalt med seger för El Mago Pellini medans det idag inte blev någon framgång med Mosaique Face… när alla andra satt därbak och sov tog Adrian initiativ, heder åt Kolgjini Jr.