Hoppa till innehåll

Med ålderns rätt

Inget är sig likt längre…

2013-08-17-1280.jpg

… travsporten har tappat själen, fotbollen likaså och överallt anstränger sig människor i alla åldrar till bristningsgränsen för att visa upp en fernissad yta. Alla vill vara unika, exakt lika unika och resultatet blir naturligtvis att ingen är unik. Vad är det för fel att vara sig själv? Är inte det att vara unik?

Juventus-Barcelona i CL-final och tatuerade spelare över hela banan, det är väl ett ålderstecken att jag tycker tatueringar är ruskigt töntigt? Inte ens den coole Pirlo saknar tatueringar, sambon letade upp beviset på nätet. Alla illusioner är krossade, finns det någon nu aktiv proffsspelare som inte är tatuerad?

Välkommen till 2000-talet, jag vet inte om jag vill?

Samtidigt som allt förändras inom tramsbranschen, vissa kallar det underhållning, händer inte ett skit på andra viktiga områden. Dammsugarna till exempel, när ska vi få sladdlösa dammsugare med samma kapacitet som dem med sladd? Hur länge har vi inte brutit ryggen av oss när vi släpat runt sladdar och slangar i båda ändar? Det finns laddningsbara, men dom suger… inte. Måste alla uppfinnare och utvecklare jobba med leksaker? Pengarna styr, så frågan är snarare varför vi konsumenter inte är beredda att betala för nyttigheter istället för leksaker och tatueringar?

Välkommen till 2000-talet, en låtsasvärld där allt handlar om fasad. Dyra parfymer som döljer otvättade kroppar, gymkort som döljer omåttligt intag av socker och skräpmat och hurtiga facebookinlägg som döljer otillräcklighet och dålig självkänsla.

Jag har blivit äldre, det är väl bara det som är skillnaden? När jag snubblar över dammsugaren på min väg genom katthår och grus inser jag att inget har förändrats de senaste 30 åren.