Hoppa till innehåll

Ruggiga pållar och 50-årskalas

Landets kulltoppar visade upp sig på Valla, fyraårige Cash Gamble och treårige Pacific Broline var precis lika bra som tidigare.

Cash Gamble framstår i skrivande stund som klar derbyfavorit, men till skillnad från vad jag tidigare gjort uttryck för är inte Pacific Broline kriteriefavorit eftersom han tydligen inte är anmäld.

I vilket fall rör det sig om två klasshästar, det syns på kuskarna att dom vet vad som rör sig i skalmarna.

***

På tal om klasshästar måste jag nämna ännu en fyraåring från Nordamerika, Heavens Door vann Stosprintern på ett övertygande sätt.

***

Utvald bild

Annars ligger jag lågt just nu, sambon fyller 50 och har släktkalas i morgon. Travet kommer i andra hand för tillfället, men det tar jag igen. Inser så här dagen innan att jag inte har ordnat present, på sätt och vis har jag väl det men ändå inte. Det är knappt två timmar kvar, ordnar det på en gång.

Det kommer tre släkter på kalaset, sambons egen och barnens pappas och så min… stamtavlor är spännande, när det gäller tårtätning har jag en stamtavla av guld. Pestosalladsätningen tror jag dock någon av de andra släktträden har bättre förutsättningar att lyckas i.

Min present kommer förresten inte att handla om trav, eller kanske lite ändå?