Hoppa till innehåll

Veijo levererade

Trippeltravet på Axevalla fick sin härliga upplösning när Some Summit och Veijo Heiskanen tog hem Stochampionatet på ett smått överlägset sätt, i sanning en seger som många gladdes åt. 

Veijo Heiskanen

Some Summit (s4 e. Dream Vacation) hade ingen seger innan hon hamnade hos Veijo, där ståtar hon med fyra raka och är obesegrad. Intervjun med ägarna efter loppet var underbar, dom har tidigare ägt fantomstoet Plumona RS (sto e. Pluvier III) som härjade på 70- och 80-talet. Hon började karriären hos Gunnar Nordin innan hon hamnade hos en mycket ung Veijo Heiskanen. Dom har alltså varit med förut dom goda ägarna till Some Summit.

Förutom Stochampionatet var höjdpunkterna i helgen Mellby Viking i Gulddivisionen i lördags och Comte du Pommeau som var grym när han spurtade hem ett V75-lopp i söndags.

***
Daley Lovin h4 e. Conway Hall) är en underbar travare, i torsdags var han mäktig när han dansade hem Norrlands Grand Prix på 11.6am.

***
I Nordamerika börjar det röra på sig ordentligt, men Sebastian K har skadat sig och kommer tyvärr att lägga skorna på hyllan. En annan tråkighet är att fjolårets tvåårsdominant Mission Brief inte har fungerat i årets starter. Hon har visserligen två segrar och en andraplats, men hon fungerar inte i travet och just nu ser det inte så bra ut inför sommarens stora drabbningar. En häst som däremot imponerar är fyraåriga Jl Cruze (h4 e. Crazed) som i helgen tog sin tolfte raka seger och den 16:e årssegern på 18 starter.

***
I Finland kördes i helgen St Michel på vrålsnabba Mikkeli, segern till Creatine som bara var bäst och kanske äntligen börjar leverera?

***
På onsdag styr jag kosan till Sundbyholm utanför Eskilstuna, deras fyraåringstest över derbydistansen har samlat några riktiga skjutare till hästar. Vad sägs om derbyfavoriten Cash Gamble (e. Ready Cash) , en av kulltopparna Al Dente (e. Scarlet Knight) och uppstickaren Sorbet (e. Super Photo Kosmos)!?