Hoppa till innehåll

Åby Stora och nya tider

Support Justice vann Åby Stora efter skiljeheat mot Västerbo Highflyer, ett skiljeheat som i dessa nya tv-tider kördes runt halv åtta.

Support Justice (h6 e. Kadabra). Foto: travfilosofen.se

Support Justice (h6 e. Kadabra). Foto: travfilosofen.se

Jag missade skiljeheatet, sociala aktiviteter kan inte vänta hur länge som helst. Det är bara att vänja sig, vill man umgås med andra får man välja bort V75 på lördagarna. Jag orkar inte bråka med ATG längre, men nog hade jag föredragit en förskjutning av tiden åt andra hållet istället. En timme tidigare så hinner fotbollsnördarna med både V75 och engelsk fotboll, och jag hinner med både trav och sociala aktiviteter.

Åby Stora Pris var som vanligt, i den äldre eliten, en lottdragning om vem som skulle vinna. Västerbo Highflyer och Support Justice heatvinnare, den lotten drog inte jag kan jag säga. Support Justice var en värdig vinnare, den rejäla norsken känns till skillnad från alla tillfälliga formhästar som en riktig häst.

Fin sport på Åby även om det kom ett oväntat regn på eftermiddagen, det bästa förutom Åby Stora:

  • Mellby Viking vann långloppet från dödens.
  • Ni Talar Bra Latin besegrade Nadal Broline i en fin duell.

***
På onsdag Jubileumspokalen på Solvalla med V75 och flera topplopp. Huvudnumret är en svårlöst historia, om nu inte Papagayo E bara är bäst?

***
Sist men inte minst ett stort Grattis till Jorma Kontio, 10 000 segrar är fanimej sjukt. Räkna själva hur många vinster som krävs per år och i hur många år så förstår ni att det är omöjligt.