Hoppa till innehåll

Conlight Ås – Rätt derbyvinnare

Conlight Ås var ingen jag trodde på i det öppna derbyt, men det är sällan jag sett en mer värdig vinnare. Jäklar vad bra han var sonen till Conway Hall, andra raka tränarsegern till Båth och andra derbysegern till Erik Adielsson.

Derbyt 2015 var på förhand oerhört öppet och det kördes därefter med många positionsbyten. Förhållandevis lågt tempo och den som till slut var bäst var verkligen en värdig vinnare. Conlight Ås bjöds inte på någonting, fick gå först i tredjespår och kunde ändå spurta vasst till seger. Västerbo Eclair höll bra till andraplatsen och Flex Lane spurtade okej till tredje. Några hästar kom aldrig till och även om Conlight Ås var en bra vinnare kvarstår mitt omdöme om kullen i allmänhet och derbyt i synnerhet.

Pappa Conway Hall ingår i den fantastiska syskonskarna efter Amour Angus, han är äldst av de berömda Hall-bröderna Conway, Angus, Andover och för all del även svenskbekantingen Adams. Dessutom är den förstfödda avkomman till Amour Angus stoet Emilie Cas El som hade en framgångsrik karriär i Norden hos Thomas Korvenoja.

***
I USA har Yonkers Trot avgjorts, Habitat (h3 e. Conway Hall) tog en mycket enkel seger. Kullettan Pinkman var chanslös på Yonkers 800 metersbana.

***
Nimbus CD vann i gulddebuten på Bollnästravet, han är fin Nimbus men nog vill jag se mer innan jag jämför honom med Nuncio och Delicious US som gjordes i tv4:s högljudda V75-sändning i lördags. Göran Borgås var för övrigt väldigt stimmig i lördags, såååå bra var väl inte sporten? Less is more, ibland är det värt att tänka på!

***
På onsdag är det dags för treåringarna att kvala till Kriteriet och Oaks. Hämta hem banprogrammet här…

***
Imorgon försvinner classic.atg.se, till stor sorg för oss som gillar enkelheten i att kolla startlistor och läsa de senaste nyheterna. Nu får vi leta oss fram i en djungel av mer eller mindre överflödig information, det är på gott och ont det mesta i livet, så även den nya ATG-sidan. Ovan har jag länkat till travsport.se där man kan hämta hem banprogrammen från alla banor, en alldeles utmärkt service som kommer att användas flitigare framöver.

***
Idag är det förresten Masters-final i Belgien, lite i skymundan trots topphästar och hög prissumma. Läs mer…

***
Topplistan är uppdaterad, derbyvinnaren och Nimbus CD är nya på listan.