Hoppa till innehåll

Gräs och mörka kvällar

Mörkret börjar falla på, om en dryg månad ställer vi om klockan till vintertid och sen är det bara att som vanligt ställa travskorna på hyllan i några månader. Några enstaka travdagar som värmer, men i övrigt är november, december, januari och februari en enda lång väntan på ljusare tider och grönt gräs.

De två senaste vintrarna har jag haft stora problem med mina axlar, det är bara att inse att klimatet och det stillasittande livet på vintern är pest för kroppen. Vintersemester till varmare breddgrader är någonting jag allvarligt behöver fundera på.  Ett par veckor utomlands, varför inte Florida, kan vara lösningen?

Men innan dess ska jag klippa gräset några gånger till, gräsklippning är balsam för en sårad kontorssjäl. Sitta på en åkgräsklippare och göra mönster i gräsmattan är magik, med hörselskydden på är det en av få stunder då jag får vara för mig själv.  När sambon börjar prata om robotgräsklippare sätter jag på hörselskydden och går ut i ladan, startar upp gräsklipparen och tänker på något helt annat. Köper hon en robot drar jag, då finns ingen funktion för mig att fylla längre.

***
På jobbet är det full fart, när de andra springer runt och planerar verksamheten inför nästa år sitter jag och kollar hur många semesterdagar jag måste ta för att vara ledig så mycket som möjligt i jul och nyår. Men jag har också noterat att det är bra att vara på jobbet när de andra är lediga och vice versa, därför ska jag nog jobba i mellandagarna och vara ledig när de andra kommer tillbaks utvilade och fulla av arbetslust. Jag brinner inte som jag borde för jobbet, 25 års stillasittande arbete har tagit ut sin rätt. Jag längtar efter att använda kroppen och vila hjärnan ett tag, det är därför gräsklippning är så underbart.

Drömyrket är inget traditionellt arbete, om ni minns Harvey Keitel i Pulp Fiction så vet ni. Att städa upp efter andra är något jag ägnar mig åt både på jobbet och privat, jag är bra på det. När det skapats problem som ingen orkar lösa dyker jag upp, i Pulp Fiction kallades Harvey Keitel för ”Cleaner”. Jag gillar det, på svenska skulle det kunna kallas ”uppstyrare” eller något liknande. Städa upp i röriga garage och liv är jag bra på, jag har ordningssinne och bra helhetssyn… en holistiker med sinne för detaljer, låter rätt så komplett. En komplett idiot helt enkelt.

***
Idag släpper ATG sin nya sida, då släcks classic.atg.se ned. Man kan se det som att en robot ersätter åkgräsklipparen, behagligt för dem som inte är så intresserade och obehagligt för oss som älskar att klippa gräset själva.