Hoppa till innehåll

Franska stjärnor

Bold Eagle (e. Ready Cash) vann Europaderbyt utan problem, 17:e segern i 20:e starten. Lika klar tvåa blev svenskbekantingen Billie de Montfort. De franska fyraåringarna håller lite högre klass än de svenskfödda, inte så lite heller.

Oktober har annars handlat mycket om amerikanskt trav. Det omtalade s.k. VM-loppet, International Trot, har startats upp igen och vanns av norske Papagayo E. Trots hög prissumma var dock loppet som helhet lite ljummet. I princip bara svenska kuskar och representationen för olika länder hade väldigt mycket anknytning till Sverige, SM i New York… spännande för svenskar, knappast för övriga världen om man bortser från Norge då förstås.

Klassikern Kentucky Futurity vanns av treårige kullettan Pinkman. Krocken mellan meetinget i Lexington och storloppet på Yonkers säger en del om tillståndet i amerikanskt trav.

***
Till sist måste jag väl ändå nämna att V75 med stort tvååringslopp kördes på Örebrotravet i lördags, i dimma och mörker kördes den avslutande avdelningen strax före 19 på kvällen. Behöver jag tillägga att jag inte var på plats, inte… ?