Hoppa till innehåll

Makalös kriterievinnare

 

Readly Express (3 år e. Ready Cash-Caddie Dream) mosade allt motstånd i Kriteriet, 12.8al från dödens var imponerande. Än mer imponerande med tanke på att obesegrade Mister JP gick i ledningen och motbudet Pythagoras Face smög med bakom, han var bara bäst helt enkelt.

I Oaks skrällde Spoil Me (3 år e. Going Kronos-Mystical Ann) efter smygresa och lite flyt, segertiden fantastiska 11.5am.

Det är ingen lek att tampas i de stora årgångsloppen, det krävs gener av bästa kvalitet. När jag gick igenom startfälten i Kriteriet och Oaks noterade jag vilka starka mödrar det var överlag, blått blod genomgående och många bekanta topphästar som mor och/eller mormor.

Toppsport på Solvalla i helgen, men det såg glest ut på publikplats. I lördags glänste Nadal Broline och i söndags var det Global Revenge, Sauveur och Heavy Sound som värmde mest utöver de klassiska vinnarna.

***
Min bror tyckte det var kul att på tv-skärmen se hur fort hästarna sprang, behöver jag tillägga att han är rätt ointresserad av trav. Vi travnördar  skulle hellre se hur fort det går i km-tid, hellre 1.10 än 55 km/h… men allt fokus läggs på de ointresserade, möjligen smart omsättningsmässigt men cyniskt och långsiktigt en förlustaffär för travsporten om ni frågar mig.

***
Nu åker jag till New York, återkommer med rapport… men innan dess ska kvalen till Europaderbyt köras på onsdag och lördag 10 oktober är det SM på Åby, nystart av International Trot på Yonkers och världens äldsta lopp Kentucky Futurity på Red Mile i Lexington.