Hoppa till innehåll

Tålamod är en dygd

I dagens samhälle där snabba lösningar och resultat är inne kan det vara läge att påminna om vikten av tålamod och hårt arbete. Det som verkligen är värt något brukar också vara värt att vänta på, titta bara på Ski To The Max!

Den 10 maj i år skrev jag följande:

Ett fyraåringslopp för ston i onsdags med ett gäng amerikaimporter, favoriten Demanding Sam vann och gjorde ett rejält intryck. Men tvåan i mål – Ski To The Max (s4 e. Conway Hall) – såg helt okörd ut i mål som tvåa. Ski To The Max är en typ i min smak, hade ett taskigt läge och var aldrig med i loppet som kördes i lågt tempo, men med stor lätthet joggade hon in som tvåa med tussarna kvar och spända linor. Det var ett intryck som skrek nästa gång, jag blev enormt imponerad.

Ski To The Max har startat 12 gånger på svensk mark, 9 av 12 på pallen och flera bra insatser. Men polletten har inte ramlat ned förrän nu, de två segrarna har kommit i de senaste fyra starterna och oddsen har varit 55 respektive 45 på spelade 10 kronor. Jag har givetvis inte varit med på spelet nu, tålamod är bland det svåraste som finns och kanske även det som kräver mest arbete. I dagens tider är det inte jobbigt att agera, alla agerar hela tiden och det svåra är snarare att hålla sig kall och vänta på det goda.

Ski To The Max var toppfin i onsdags när hon kördes fram till dödens och bara var bäst, det är ett fint sto som har potential. Hur långt det räcker får vi se, nästa gång lär hon i alla fall inte vara underskattad.

Igår på Åby startade Master Crowe, en femårig lillebror till Commander Crowe. Precis som Ski To The Max en fin typ med Conway Hall som pappa. Han hade 6 segrar på 7 starter inför starten igår, debuten skedde tidigt 2014 så ni förstår att det varit problem på vägen. Igår blev allt fel, påkörd från start och sedan en tung resa i spåren. Han var ändå med i striden in på upploppet och visade stor potential, om det är en talang värd att vänta på återstår att se, tålamod!

***
Sitter hemma med värk i förkylningskroppen, snart ska jag sätta på TV12 och kolla V65 från Solvalla. I V65-3 startar den intressanta treåringen Arvie Hanover, det intressanta är hans stamtavla som består av passgångare. För er som inte känner till det är sulkysporten för passgång numera större än trav i USA, det är ganska unikt att en travare i Sverige har passgångarblod. Om nu något kan vara ganska unikt, det är unikt helt enkelt.