Hoppa till innehåll

Gammalt och nytt

Året har knappt börjat, många av de bästa hästarna är i vintervila och andra förbereds för start i Frankrike. Här hemma är de tre vinstrikaste hästarna hittills under 2016 nygamla talanger med intressanta stamtavlor, alla har dessutom framtiden för sig trots åldern.

Master Crowe (h6 e. Conway Hall) har åtta segrar på tio starter, debuterade som fyraåring och har haft sina problem. Men det är en fin typ, dock inte ett dugg lik brodern Commander Crowe. Han lär heller inte nå samma framgångar, men det är en häst med framtiden för sig. Förra helgen glänste han på V75.

Food Money (v8 e. Andover Hall) är ett unikum, historien om den utdömde och toppstammade hästen som köptes för en spottstyver på en nätauktion är bekant vid det här laget. Debut i Sverige sent som femåring och resten är historia, gulddivisionssegern på Romme visade att även han har framtiden för sig. Mamman till Food Money – Windylane Hanover – var en stjärna på banan, hon vann bland annat Hambletonian Oaks som är det största loppet för treåriga ston i USA.

Candor Hall (v8 e. Adams Hall) har startat sedan han var tre år, han var i träning hos Walmann fram till mitten av femårssäsongen. Hos Björn Goop har han utvecklats och blir faktiskt bara bättre och bättre. En rolig grej i stamtavlan är hans mormor som är helsyster med forne dalastjärnan Alfonso som var en av landets bästa fyraåringar på sin tid.

En drömduell vi kanske aldrig får se?

Delicious US (s6 e. Cantab Hall). Foto: travfilosofen.se

Delicious US (s7 e. Cantab Hall). Foto: travfilosofen.se

Det har varit lite klagomål på att Elitloppsvinnaren Magic Tonight inte finns med bland årets häst-kandidaterna, kan förstå klagomålen till viss del. Men samtidigt är det två hästar som sticker ut 2015, Delicious US och Nuncio är i en klass för sig och det är tämligen givet att någon av dem blir årets häst… frågar ni mig säger jag Delicious US.

***
Prix de Belgique kördes i helgen och Bold Eagle lekte med det äldre gardet, den nyblivna femåringen går ut som skyhög favorit i Prix d’Amerique om knappt två veckor.

***
Tänk förresten vilken drömduell det skulle kunna bli mellan Delicious US och Bold Eagle, men sannolikheten är tyvärr större att det aldrig sker.