Hoppa till innehåll

Amour Angus – Makalöst avelssto

Kanadafödda stoet Amour Angus (född 1987 e. Magna Force) finns inte längre i livet, men hennes avkommor lämnar avtryck som aldrig kommer att dö. Hon har lämnat osannolikt många stjärnor, avelshingstar och avelsston.

Alldeles nyss när jag gjorde den första topplistan för året såg jag att Amour Angus har tre söner med avkommor på min topp fem-lista, och då ska ni veta att två av de mest kända sönerna – Andover Hall och Angus Hall – inte har någon på listan.

De mest berömda Hall-bröderna är Conway, Angus, Andover och för all del även svenskbekantingen Adams. Nu är även den yngsta i syskonskaran – Allstar Hall – aktuell som pappa till segermaskinen Michelangelo Ås. Dessutom är Amour Angus mor till stoet Emilie Cas El som hade en framgångsrik karriär i Norden hos Thomas Korvenoja, Emilie Cas El är också mamma till Hambletonianvinnaren Trixton och mormor till Sverigebekante topphästen Amour Ami.

Här kan ni se ett urval av Amour Angus avkommor:

Amour Angus

Om någon kan komma på ett avelssto som lämnat större avtryck är ni välkomna att höra av er, jag har oerhört svårt att se att det funnits ett sådant sto.

Som tävlingshäst var Amour Angus ordinär, men det flyter en del blått blod på både fädernet och mödernet. Kolla in stamtavlan här. De överlägset bästa avkommorna efter Amour Angus har Garland Lobell som pappa, onekligen en lyckad kombination.