Hoppa till innehåll

Gnällbältar’n

Lite trav, snart påsk och en sportinflation som ökar i samma takt som minskningstakten i den svenska folkrörelsen. Själv sitter jag i ett svenskt landskap och längtar hem.

Världens bästa Bold Eagle vann även Prix de France, men i långloppet Prix de Paris fick han ge sig mot norske Lionel. Här hemma fortsätter Michelangelo Ås att imponera, i V86 på Solvalla tog han sjunde raka segern. On Track Piraten imponerar också, förra helgen vann han V75 enkelt. När det gäller unghästar är det treårige Zahara Goj (s3 e. Sahara Dynamite) som hittills visat mest, men det är tidigt på säsongen och många av de stora talangerna har inte startat än.

En lång fredag blir det

Mars/april är för övrigt en härlig tid för trav, påsken brukar alltid vara en startpunkt för travvåren, i år infaller påsken i slutet på mars. Och den extra V75-omgången på långfredag är en av få extra V75-omgångar jag kan stå ut med, däremot såg jag att Tarzan var riktigt upprörd över att Sundbyholms tävlingar startar 11.15 samma långfredag. Håller med, men ska man ha in så mycket pengar som möjligt gäller det att sprida travtävlingarna över hela dygnet… det blir bättre sen när ATG övergår helt till virtuella hästar, då slipper Tarzan och de andra travtränarna lida, de kanske kan få jobb på ATG som bookies eller expertkommentatorer!?

Inflation i sport

Det är inte bara travet det gått inflation i, fotbollen kör på med inhemska ligor och cuper, internationella cuper och mitt i allt spelade damerna OS-kval och snart börjar allsvenskan. Ishockeyn kvalar på alla plan, det är slutspel och allehanda  play off här hemma och NHL, CHL, KHL och snart blir det VM och så hade man visst en första uttagning av spelare till world cup som jag inte ens vet när det är. Nämnde jag att det är fotbolls-EM och OS i sommar? Och så det svenskaste av svenskaste, längdskidorna där man trots (eller på grund av?) en mellansäsong kör världscup och tourer i världens alla hörn mest hela tiden och Vasaloppet får vi inte glömma, Norge vinner för övrigt allt. Det är sport, bara sport, bara massor utav sport. Och sen undrar tvträningsgurun Calle varför vi inte rör på oss, svaret är att vi inte hinner Calle. Hur ska vi hinna med att se alla andra sporta om vi själva ska sporta?

Precis så är det med travsporten också, hur ska vi hinna med att åka på trav om vi ska hinna se allt trav? Förr i världen åkte man på trav för att få se trav, nu är det bäst att stanna hemma i soffan så att man hinner se så mycket trav som möjligt. ATG tjänar på att vi inte besöker travbanorna, åker vi på trav hinner vi ofta bara med en tävling per dag, hemma vid datorn kan det bli uppemot tre tävlingar per dag. Så Tarzan, du får stå ut med obekväma arbetstider och obefintlig publik. Business as usual.

Gnällbältar’n

När jag skriver det här skiner solen, jag sitter i ett kontorslandskap och längtar hem, vi kan kalla det Närke för det är nämligen där jag är. Vilket landskap jag längtar till vet jag inte, jag har många hem. Igår sade en kollega att jag måste komma från Närke, gnällbältet ni vet. Förstår inte vad hon menar, jag är realist och det är inte direkt mitt fel att världen är sjuk.