Hoppa till innehåll

Högklassiga intryck

En vecka med fina årsdebuter och uppsnack inför både Olympiatravet och Elitloppet. Nuncio glänste igår och Daniel Redéns Propulsion var den som imponerade mest i påsk.

Påskens höjdare var klar redan i fredags, Propulsion var glimrande fin när han satte nosen först i en visslande snabb avslutning. De stora orden och överdrifterna finns att läsa överallt, men intrycket var onekligen smaskigt… Örjan Kihlström är förresten världens bästa kusk, han och Reden håller på att bli ett nytt radarpar.

Daniel Reden må ha det förspänt med en ägare som handlar dyra topphästar från Nordamerika, men han gör det också bra och har en härlig inställning till det mesta och att höra honom prata om hästarna är poesi i sig. I stallet finns just nu en diger samling stjärnor, Delicious US känner vi till liksom några andra. Propulsion och Trinity Zet presenterades på bästa sätt i fredags, tyvärr blev den mest omtalade hästen-  Wild Honey-  struken i lördags, men hon kommer nog tillbaks.

Apropå Reden såg jag för några år sedan en oerhört givande spontanintervju med polarna Reden och Samuel Rehn, när grabbarna tröttnat på att träna hästar kan dom ha en egen programserie om allt möjligt, ett travets lightversion av Seinfeld.

Påskens bästa vid sidan av Propulsion var:

  • Sauveur som vann enkelt på Sundbyholm i årsdebuten.
  • Trinity Zet som imponerade på Färjestad i årsdebut.
  • Timbal som glänste på Gävle i lördags när Wild Honey ströks för feber.
  • On Track Piraten som hade lekstuga mot ett rätt bra gäng i V75 på Romme.
  • Tycoon Conway Hall som vann på toppfina 10.4ak på Halmstad, BBS Sugarlight chanslös från kön.
Nuncio (h4 e. Andover Hall). Foto: travfilosofen.se

Nuncio (h5 e. Andover Hall). Foto: travfilosofen.se

Onsdag med V86 och toppsport på Solvalla. Nuncio rusade runt på 10.7ak utan att se plågad ut och lovorden haglar från alla håll. Jag kan bara instämma i alla lovord. Vi får heller inte glömma snackhästen Moni To Spare som imponerade direkt i årsdebuten, 6:e segern i 8:e starten.

I skymundan, i lopp 1 utanför V86, fick vi se en häst som gav mig smårysningar. Comanche Moon (h3 e. Love You-Norwegian Dream) vann överlägset i debuten och såg fantastisk ut, den tyskfödde hingsten är vacker som en tavla och stamtavlan är lika vacker den. Mamman Norwegian Dream är nämligen syster med stjärnan Nu Pagadi, om ni inte minns kan jag påminna om att fuxen är en av de vackraste travare jag sett… se bilden i inledningen.

***
På lördag är det V75-finaler och uttagning till Olympiatravet, toppsport igen på Solvalla… kommer publiken?