Hoppa till innehåll

Påsk och fina hästar

Påsken är här med massor av fina travtävlingar och förhoppningsvis hyfsat väder. ATG har styrt det så att allt ses bäst på plats framför datorn, men vill ni uppleva trav på riktigt ska ni skita i vad ATG vill och besöka en travbana under påsk… och det är förresten nu vi börjar snacka Elitloppet på allvar.

Extra V75 på Färjestad på långfredag med fina femåringar till start, samma dag tävlar Sundbyholm och även om det inte är samma klass på sporten där så är det några intressanta hästar på startlinjen. På lördag kör Gävle V64 och där får vi se en mycket spännande Sverigedebut. På söndag är det traditionell V75-omgång på Romme och Gulddivisionsloppet är ruskigt bra. På måndag får vi se en spännande årsdebut i Halmstad.

Ja ni ser, årsdebuternas högtid är här och det är mumma för alla travälskare.

Långfredag på Sundbyholm och Färjestad

Sauveur (h5 e. Echo). Foto: travfilosofen.se

Sauveur (h e. Echo). Foto: travfilosofen.se

Sundbyholm årsdebuterar Sauveur i ett långlopp och i påskbomben (fyraåringslopp) möts lovande Tobin Kronos (h4 e. Muscle Hill) och Tarzans nye jänkare Divisionist (h4 e. Andover Hall).

Färjestad är det framförallt två femåringslopp som tilldrar sig störst intresse, i stoloppet möts Trinity Zet, Juniata Hanover och Roses Glory plus andra fina ston. Dagens höjdpunkt är Prins Carl Philips Jubileumspokal där Propulsion, Je T’Aime Express, Al Dente och Fire To The Rain är toppnumren på förhand.

  • Kl 12.30-17.30: V75 Direkt med V4, TV12, från Färjestad.

Påskafton på Gävletravet

Påskägget i Gävle är ett fyraåringslopp för ston där uppmärksammade amerikaimporten Wild Honey möter Timbal och Spoil Me, ett topplopp med 150 000 kr till vinnaren.

  • Kl 16.00-18.00: V64 med Grand Slam, TV12, från Gävle.

Påskdagen på Rommetravet

Support Justice (h6 e. Kadabra). Foto: travfilosofen.se

Support Justice (h e. Kadabra). Foto: travfilosofen.se

Gulddivisionsloppet är det i särklass bästa loppet i Sverige i år, On Track Piraten och Support Justice är topparna i ett mycket bra lopp. Sen startar också kallblodsstjärnan Tekno Odin i en på det hela taget mycket fin V75-omgång.

  • Kl 14.30-19.00: V75 Direkt med V4, TV12, från Romme.

Annandag påsk på Halmstads travbana

BBS Suglarlight överlägsen i Olympiatravet. Foto: travfilosofen.se

BBS Sugarlight. Foto: travfilosofen.se

I Yngve Larssons Memorial årsdebuterar BBS Sugarlight, det är bra motstånd så han lär få en rejäl genomkörare direkt.

  • Kl 21.30-22.00: Vinnare V64, TV4 Sport, från Halmstad.