Hoppa till innehåll

Solvato och Propulsion imponerade

Många bra besked i veckan, Solvato och Propulsion värmde mest och treårige Makethemark är kullens treårskung så här långt.

V86 med två fina treåringar (Caddie Liseux och Makethemark) på Solvalla och en härlig duell mellan Rapide de Pommeau och Frozen på Åby. Treårige Makethemark (h3 e. Maharajah) får anses vara kullens etta så här långt, Maharajah-sonen har 10 segrar på 12 starter.

Solvato (h7 e. Donato Hanover) var glimrande fin på Kalmar i fredags, årsdebuterande Royal Fighter hade inte en chans när Solvato svepte hela fältet på bortre långsidan.

V75 på Örebro i strålande sol och välfyllda publikplatser, tyvärr var loppen rena sömnpillren. Ett undantag och det var långloppet där Mellby Viking (h8 e. Viking Kronos) tog ned Reckless i en tät duell, överbetyg till båda. Bland alla spetsvinnare var det annars en tvåa som värmde mest, Als Winnermede hade ett hopplöst läge men avslutade strålande i spåren och förtjänar överbetyg.

Timoko genrepade inför Elitloppet med seger, och i det omtalade elitloppskvalet på Meadowlands var Resolve (h5 e. Muscle Hill) och Åke Svanstedt smått överlägsen… men han blev diskad för att ha sprungit innanför bangränsen så segern och elitloppsbiljetten gick istället till Bee A Magician. Inbjudan till Elitloppet lär Resolve få i alla fall så ur den bemärkelsen spelade det ingen roll.

Avslutningsvis till helgens höjdpunkt när Propulsion (h5 e. Muscle Hill) lekte hem Finlandia Ajo, med huvan kvar gled han undan efter att ha gått utvändigt ledaren sista rundan, så fin han är och som han imponerar. En annan som imponerade på Vermo var Divisionist (h4 e. Andover Hall) som dansade undan från dödens i läcker stil.