Hoppa till innehåll

Fester på flera håll

Snart två veckor har gått sedan Elitloppshelgen avslutades, nu är baksmällan över och Bjerke kör sin stora travhelg med Oslo Grand Prix som den stora höjdpunkten.

Dubbla V75-omgångar i helgen, Jämtlands Stora Pris på lördag och Oslo Grand Prix på söndag, en hektisk travhelg med andra ord och än mer hektisk för oss som älskar fotboll… fotbolls-EM drar igång på fredag, en månad framåt blir det fotbollsfest.

Tillbaks till helgens övningar, startlistorna bjuder på en del godbitar…

  • V75 i Östersund med topphästar i Jämtlands Stora, ett superjämnt lopp där Call Me Keeper ska visa om han verkligen var en elitloppshäst.
  • Oslo Grand Prix med V75, i huvudloppet möter Nuncio elitloppshästar och elitloppsratade hemmahästen Papagayo E. Som brukligt håller ramloppen också hög klass, det är inte för inte som den här dagen jämförs med elitloppssöndagen.

Kan nämna att V75 i Östersund körs som kvällstrav på lördag, krocken med England-Ryssland i fotbolls-EM är brutal, jag väljer fotbollen. På söndag går däremot Oslo Grand Prix före fotbollen.

***
På måndag är det Sverige-Irland i fotbolls-EM, en mycket viktig match.

***
Stora mästerskap i fotboll med Sverige på planen går före det mesta i tv-väg, Elitloppet har hittills aldrig krockat med det… jag är tacksam om jag slipper välja även i framtiden.