Hoppa till innehåll

Fokus på travet

Bold Eagle är igång igen, amerikanska högsäsongen närmar sig och här hemma väntar Sprintermästaren och en radda med stortrav i juli.

Policy Of Truth, Nadal Broline och Ready For More är tre stjärnor från Reijo Liljendahls stall som imponerat… allra mest imponerade Policy Of Truth i E3-finalen idag, riktigt mäktigt! Nu byter jag fokus från fotboll till trav.

Nyetablerade världsstjärnan Propulsions framgångssaga fortsatte med seger i Norrbottens Stora Pris. Upploppet blev en nervkittlande uppgörelse där Propulsion höll undan med liten marginal före bra spurtande Sauveur och tappre On Track Piraten. Förstapriset uppgick till en miljon kronor och segertiden skrevs till 1.11,7 över 2 140 meter med autostart.

***
Nadal Broline är en pärla, ännu inte i högsta klassen men redan i fjol på min tio i topp-lista, segern på V75 i Kalmar imponerade. Tudor Kronos kan förresten också vara något för framtiden, en framtid där Magic Tonight är tveksamt startande… jag lyssnade inte på allt snack inför guldloppet och blev närmast chockad när han gled ner i fjärde inner, han skulle ju laddas för ledningen, vad hände sista timmarna innan loppet??? I vilket fall har han knappt tjänat en krona sen elitloppssegern i fjol, snacka om formtapp.

***
En som däremot aldrig tappar formen är On Track Piraten, glänste som vanligt när han firade midsommar på hemmaplan.

***
Pacific Broline var grym när han plockade ner Uncle Lasse på Solvalla, jojo, det var det ingen som såg komma.

***
Ojojoj, vilken vinnare av E3-finalen för hingstar/valacker vi fick se! Policy Of Truth (v3 e. Explosive Matter) krossade motståndet från dödens och var löjligt överlägsen, var det nya kullkungen vi fick se?

E3-finalen för ston slutade med skräll, Uncertain Age (s3 e. Jocose) smög med och spurtade förbi trötta motståndare. Ready For More är tillbaks i form efter sin skada, blir intressant att följa.

Halmstad nästa vecka och efter uttagningarna till Stosprintern har jag svårt att se Treasure Kronos förlora finalen. Sprintermästaren vinner troligen Tarzan, frågan är bara om Uncle Lasse klarar av alla stallkamrater?

***
Olle ”Lappen” Lindqvist har gått ur tiden, en glad gamäng som vann två derbyn på 70-talet med Cal Min och Spinoon och dessutom hade en av landets bästa hästar i Micko Tilly under samma period. Lappen var en viktig del av min travuppväxt.