Hoppa till innehåll

Travgodis hela veckan

Sommartravet är i full gång, årets bästa travtid. Årjäng var skådeplatsen i helgen och kommande helg är det Axevalla bland mycket annat.

Som om inte trippeltravet på Axevalla vore nog, på tisdag om en dryg vecka är det dags för en av årets höjdpunkter när Åbergsdagen körs på Jägersro och jag har inte ens nämnt Sundbyholm på onsdag, det vattnas i munnen på travfilosofer och annat löst travfolk.

Det har tävlats den här veckan också, Nuncio till exempel som vann Årjängs Stora från dödens, ganska enkelt såg det ut. Frågan är nu om han siktar mot Åbergs eller väljer enklare omgivning inför Jubileumspokalen?

  • Un Mec d’Heripre vann St Michel Ajo, det blev dock hårt i mål mot bra spurtande Universe de Pan.
  • Southwind Frank fortsätter imponera, Hambofavoriten blir svår att slå i det stora loppet i augusti.

Kvalen till Stochampionatet gav två svar för Stall Kolgjini, ja och nej. Den mest meriterade Princess Face stannade helt på upploppet och visade åter fel inställning, men stallkamraten Pasithea Face var desto bättre och ser ut som favoriten att slå nästa helg på Axevalla.

  • Super Nice vann Juliloppet på Örebro i torsdags, helt överlägsen mot bra motstånd.

***
På onsdag kör Sundbyholm en av sina stora dagar, det numera klassiska fyraåringstestet har som vanligt lockat bra hästar.

Eskilstuna Fyraåringstest – 2.640 meter autostart
1. Heavy Sound – Kenneth Haugstad
2. Calle Laday – Ulf Ohlsson
3. Readly Express – Jorma Kontio
4. In Vain Sund – Erik Adielsson
5. Nappa Scar – Per Lenartsson
6. Don’t Mind Me – Per Linderoth
7. Cuise la Motte – Torbjörn Jansson
8. Erik Sting – Ulf Eriksson
9. Divisionist – Örjan Kihsltröm
10. Pacific Broline – Björn Goop

Til helgen är det Axevallas stora trippeltrav, Stochampionatet på söndag och alla travblickar riktas mot Skaraslätten. Jag har alltid vurmat för fredagens kvällstrav på Axevalla, i år håller det till och med bättre klass än vanligt, förfesterna är alltid bäst!