Hoppa till innehåll

Världshästar på västkusten

Jisses vilka insatser av Some Summit och Uncle Lasse, den sistnämnde slängde skorna och satte på helstängt och rusade hem Sprintermästaren.

Vi har sett det förr, Tarzan rycker och plockar med utrustningen och hästar som sover blir helt plötsligt som galna. Uncle Lasse var seg och tråkig i försöket, i finalen rusade han 1.08 första varvet långt före övriga gänget, ruggigt starkt att hålla undan på en låg 1.09-tid.

Some Summit är en annan typ av häst, fjolårets vinnare av Stochampionatet har inte startat på bortåt ett år och borde varit ringrostig, men av det märktes inget. Hon lufsade fram till ledningen, höll hyfsat tempo och lämnade motståndet i sista sväng. I Heiskanens regi har hon gjort sex starter och inte varit i närheten av förlust, jag ser en världsstjärna i det här fantastiska stoet.

Två världshästar på västkusten, båda går rakt in på min topplista.