Hoppa till innehåll

Målfoto i Hambletonian

Sommartravet rullar vidare i Sverige, på andra sidan Atlanten har det stora Hambletonian-meetinget avgjorts.

Marion Marauder (h3 e. Mucle Hill-Spellbound Hanover) vann Hambletonian efter målfotoseger mot förhandsfavoriten Southwind Frank. Marion var mycket bra i både försök och final, en värdig vinnare. Marion Marauder har fint påbrå, pappa Muscle Hill är en av tidernas bästa hästar och mamma Spellbound Hanover tjänade nästan en miljon dollar.

”Para det bästa med det bästa och hoppas på det bästa.” Ett klassiskt avelstips som håller i längden.

Southwind Frank (h3 e. Muscle Hill) får ändå sägas vara en liten besvikelse, efter tvåårssäsongen såg han oslagbar ut, men Yannick Yingras och Hambletonian är ännu så länge ingen bra kombination… ingen seger trots att han haft guldsits de tre senaste åren.

  • I Hambletonian Oaks vann All The Time (s3 e. Muscle Hill) efter en imponerande slutrökare, överlägset till slut.

Muscle Hill var inte bara en sjukt bra travare, han dominerar i aveln också… hans avkommor vann de fyra största årgångsloppen under dagen, och han är dessutom far till Hambotvåan Southwind Frank och den imponerande försöksvinnaren Bar Hopping.

***
Mellby Emeralds (v3 e. Muscle Hill), Upstream (h3 e. Yankee Glide) och Genta (s3 e. Gentleman) är treåringar med talang, Uncle Lasse (h4 e. Donato Hanover) och Explosive de Vie (v5 e. Explosive Matter) är etablerade klasshästar och Alvena Take It (s6 e. Make It Happen) var kusligt bra från dödens… Solvallas V86-tävlingar i onsdags var fina att beskåda trots att Nuncio blev struken för feber.

  • V75 på Bollnästravet, ingen världsklass på tävlingarna, men Sloppy Joe (h5 e. Muscle Hill) och Ceasar Sisu (v4 e. Cantab Hall) var i alla fall två hästar som gladde.
  • Förra måndagen på Mantorp imponerade Readly Express (h4 e. Ready Cash) återigen, tiden 11.9-2140a duger i alla sammanhang.
  • V75 på Rättvik i helgen, hemmatränaren Hans R Strömberg hade en stor dag. On Track Piraten tvåa efter Volstead i Ego Boys minne och sen skrällseger med Olympic Torch i Sommartravets final.

Till sist får ni inte missa Bollnäs på fredag, Delicious US gör comeback!