Hoppa till innehåll

”Världsrekord” och ”konspirationer”

Världsrekord, konspirationer och ett riktigt magplask för ett kändisprojekt som redan från början var minst sagt tveksamt.

Okej, nu kan vi kanske lägga ner tramset med kändiskuskar, det var aldrig kul från början och nu när den ena inte ens klarade alkotestet tycker jag travet (ATG?) i anständighetens namn kan sluta upp med lekisverksamheten för vuxna. Om nu travets ansvariga ville satsa på något positivt borde de ha satsat på unga människor som är travintresserade på riktigt, inte på avdankade kändisar som får betalt för att leka.

***
I onsdags imponerade fyraårige Tobin Kronos (h4 e. Muscle Hill) när han satte ”världsrekord”, går det inte lite inflation i världsrekord? Voltstartslopp över 2140 meter hör inte till vanligheterna, det är möjligt det var världsrekord, men vem bryr sig? Bra var han i alla fall, och bra var också Roses Glory (s5 e. Yankee Glide) som knallade 10.5ak på spänstiga ben. Kul också att se helmysiga Spoil Me (s4 e. Going Kronos) tillbaks i vinnarcirkeln.

***
I dessa tider där lättsårade människor ser konspirationer i varje hörn var det befriande att höra Kihlström/Walmann när Talassio blev utkörd av veterinären, inget gnäll utan bara ett konstaterande att han inte såg riktigt bra ut i provstarten. Bra så, han såg inte bra ut, veterinären gjorde sitt jobb.

Apropå veterinärer och konspirationsteorier, läs det här och ta er en liten funderare…

***
Åby Stora Pris till helgen, loppet som aldrig hittat hem körs sedan några år tillbaks som heatlopp över kort distans. I år är det ett bra startfält, riktigt bra till och med. Un Mec d’Heripre med Björn Goop känns som en vinnare, men Örjan sitter upp bakom Propulsion så helt givet är det inte. Bra ramlopp på Åby och förutsättningarna finns för fina tävlingar, dessutom gillar jag open stretch. Det är sant, dubbla dessutom på Åby, jag skulle gärna se lika många spår på in- som utsidan. Hatar hästar som sitter fast.

***
Henrik Ingvarsson och Lennart Persson har startat en hemsida, http://ingvarssonopersson.se/, mycket spännande. Henrik Ingvarsson är jag mycket förtjust i, han är eftertänksam och känslosam och uppfattas säkerligen som lite svår, exakt det jag gillar. Lennart Persson är mer en folkets man, hans förra blogg är fylld av härliga anekdoter och bland hans trogna följare finns många som är ”sjukligt” skeptiska till etablissemanget. Persson är underhållande, dock på ett annat sätt än Ingvarsson, han är lite som en annan känd Persson. Hur som haver ser jag mycket fram emot att följa deras hemsida där det tisslas och tasslas lite vid sidan av ATG:s monopol.

Till sist ett hett kulturtips, om ni gillar 80-talet och filmer som ”Stand by me” ska ni se serien ”Stranger things”, finns på Netflix och är oemotståndligt charmerande.