Hoppa till innehåll

Boktips i mellandagarna

ATG gör sitt bästa för att hålla liv i decembertravet med V75 alla dagar i veckan, men det hjälper liksom inte… med undantag av klassiska V75-finalerna på Solvalla annandag jul är travet placerat i farstun. Vad gör en travnörd då, pysslar med annat än trav? Knappast, plockar fram lite läcker travlitteratur att förgylla jul- och nyårshelgen med.

DSCF2239

 

Just nu ligger tre olästa alster på nattduksbordet; Travrondens årskrönikaElitloppsboken av Claes Freidenvall och Travets matadorer av legenden Bo ”Red Mile” Fransson.

  • Årskrönikan innehåller bland annat en stor intervju med Stefan Hultman, läsvärt värre kan jag lova redan nu. Sen finns det massor av annan härlig läsning om året som gått.
  • Elitloppsboken är en guldgruva med bilder, statistik och anekdoter från loppets historia. Ett måste för alla travnördar.
  • Travets matadorer är en sammanställning av Bosse Franssons tidigare utgivna artiklar om flera av travets legendarer, ingen ny bok men sjukt härlig läsning.

För oss som gärna minns gamla tider är det härligt att borra sig ned i historiska böcker, ATG kan slänga ”V75 extra alla dagar i veckan” i sopnedkastet, jag läser hellre böcker om travsport utan en tanke på jackpot och top 7.