Hoppa till innehåll

Jag gillar söndagstrav

Våren är på väg, skorna är ryckta och Timoko är klar för Elitloppet. Vi har dessutom sett några riktigt vassa insatser från landets banor.

Barkevious Mingo (v6 e. From Above) ser fantastisk ut, V86 på Åby från bakspår och han bara rundade fältet och forsade undan över upploppet. En annan som imponerade på V86 var Speedy Face (h3 e. Joke Face), han gav aldrig fine Global Un Poco (h3 e. Conway Hall) en chans från spets, två fina 3-åringar.

Timoko vann Criterium de Vitesse igen och nu väntar ett nytt Elitlopp för 10-åringen.

På Halmstad i söndags var det några riktigt fina prestationer, bland annat Like A Star (s4 e. Muscle Hill) och Dragster (v5 e. Micro Mesh) visade hög klass, den senare dundrade runt på 1.11.6 efter en 1.07-öppning.

***
Det börjar röra på sig på landets travbanor, på onsdag är det fina V86-tävlingar och i lördagens V75omgång på Momarken väntar en spännande duell mellan Mosaique Face och BBS Sugarlight.

***
Till sist vet jag inte om Grand Slam V75 blir någon succé, men jag gillar bra sport på söndagar, lördagarna är oftast fulla av aktiviteter så jag tycker söndagar passar bättre som travdag. Själva V75 bryr jag mig inte så mycket i, men bra sport på söndagar gillar jag. Däremot gillar jag INTE att V5 inte går att spela på söndagarna, tyvärr är väl den gamla klassikern V5 på väg bort, tråkigt i så fall.