Hoppa till innehåll

Starzinner – En ny stjärna?

Nuncio, Delicious US och Elitloppet. Nu är våren här och de etablerade stjärnorna luftas, men i veckan fastnade jag för en kommande stjärna.

I onsdags dansade Nuncio undan i sedvanlig stil, men han överglänstes på V86 av Starzinner. Den USA-födde valacken efter Credit Winner är relativt ny hos Peter Untersteiner och det kan bli en kul säsong, det är i alla fall en rejäl typ med oerhört driv i steget. En ny stjärna kanske, jag släpper den årliga bomben nu så har vi det gjort… Elitloppet?

Apropå Elitloppet och stjärnor i årsdebut så fick vi äntligen se Delicious US på banan igen, i fredags på Romme tassade hon runt i sedvanligt rapp stil. Hon är härlig att skåda, vi får se framöver hur hon står sig mot de bästa.

Delicious US (sto e. Cantab Hall). Foto: travfilosofen.se

V75 på Mantorp inleddes med en överlägsen seger för Face Ribb, kraftigt underbetyg till oss spelare som släppte iväg honom till 17 gånger pengarna. Shadow Woodland vann enkelt i guld, Dragster sprintade undan i fin stil och till sist dagens bästa intryck när årsdebuterande In Toto Sund plockade ned Target Kronos från dödens, gillade när hon borrade ned huvudet och satte nosen först på mållinjen.

Halmstads extra V75:a bjöd på värme och solsken. Fina intryck från Super War Horse, Winners Wine, Julia Solnäs och Malkin Men det bästa var Bravo Navarone som debuterade i regi Kolgjini med en överlägsen seger, han såg fantastiskt fin ut och gav aldrig Carabinieri en chans.

Till sist några tips utanför hästboxen…

  • Störst av allt är en fantastisk bok, skriven av Malin Persson Giolito. En rättegångsskildring av hög klass för oss som gillar pratiga berättelser.
  • Falsk identitet är en fransk spionserie som vida överglänser Homeland, tät spänning och underbara karaktärer.
  • Big Little Lies går just nu på HBO, en otäckt snygg produktion som är både humoristisk och nattsvart.